İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sandık görevlisi Melisa Yet’in geçersiz olduğu gerekçesiyle bir ‘Evet’ oyuna itiraz edince saldırıya uğradığı ve yaralandığı ortaya çıktı. Saldırgan grubun AKP Kartal Esenlik Gençlik Kolları üyeleri olduğu öne sürüldü.

Saldırıya uğrayan Melisa Yet, “‘Sen kimsin’ diyen AKP Kartal Esenlik Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 50 kişilik bir grup’ tarafından öldürülesiye dövüldüğünü belirterek, olay anını şöyle anlattı: “2073 nolu sandıkta müşahittim. 6 tane geçersiz oy mevcuttu. Bir tanesinde ‘Evet’ yazısının üzerinde görünmeyecek derecede küçük bir çizgi şeklinde işaret mevcuttu. Bizler bu oyun geçerli sayılmasına itiraz ettik. Başkanın önerisi doğrultusunda oylama yapıldı ve oy geçersiz sayıldı. Bu duruma karşı çıkan bir grup, ‘Biz kabul etmiyoruz, geçersiz sayılamaz’ dedi. Sandık başkanı da ‘tutanak tutun’ dedi. Ben de görevli olduğu için bu durumu tekrarladım.

Bunun üzerine ‘Sen kimsin’ diye 50 kişilik bir grup saldırmaya başladı. Okul sıraları, şişeler ve daha bir çok cisim üzerimize fırlatıldı. Sırtımdan tekme alarak yere yığıldım. O sırada kafama okul sırası atıldı. Kafamda ağır bir kanama oldu ve yere yığıldığımı hatırlıyorum. Sonrasında bilincim kapalıydı.”

Hastaneye götürülen Melisa Yet’in boynunda kırık oluştu; karnında ve belinde ise ezilme meydana geldiği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr