EURO2016'da Fransa ile Romanya arasındaki açılış maçının ardından ikinci günde 3 maç oynanacak.

İşte günün maçları....

ARNAVUTLUK - İSVİÇRE

Günün açılışı saat 16.00'da Arnavutluk ile İsviçre arasında olacak. A Grubu'nun ikinci maçı Lens'taki Stade Bollaert-Delelis'te oynanacak ve İspanyol hakem Carlos Velasco düdük çalacak.

MUHTEMEL 11'LER

ARNAVUTLUK: Berisha; Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli; Kace, Abrashi, Taulant Xhaka; Roshi, Lenjani; Sadiku

İSVİÇRE: Bürki; Lichtsteiner, von Bergen, Schar, Rodriguez; Granit Xhaka, Behrami, Dzemaili; Shaqiri, Embolo, Eren Derdiyok

GALLER - SLOVAKYA

Günün ikinci maçı ise B Grubu'nda olacak. Saat 19.00'da başlayacak mücadelede Galler ile Slovakya karşı karşıya gelecek. Bordeaux'daki Matmut Atlentique'deki mücadelede Norveçli hakem Svein Oddvar Moen görev alacak.

MUHTEMEL 11'LER

GALLER: Hennessey; Gunter, Chester, Davies, Ashley Williams, Taylor; Vaughan, Ramsey; Gareth Bale, Jonathan Williams, Sam Vokes

SLOVAKYA: Kozacik; Pekarik, Skrtel, Durica, Svento; Hrosovsky, Juraj Kucka, Marek Hamsik; Robert Mak, Weiss, Duris

İNGİLTERE - RUSYA

Günün son maçında ise İngiltere ile Rusya karşı karşıya gelecek. Saat 22.00'de başlayacak mücadele Marsilya'nın yenilenen tarihi stadyumu Velodrome'da oynanacak. Zorlu maçta İtalyan hakem Nicola Rizzoli görev alacak.

MUHTEMEL 11'LER

İNGİLTERE: Hart; Kyle Walker, Smalling, Cahill, Rose; Dier, Milner, Alli; Rooney; Vardy, Kane

RUSYA: Akinfeev, Smolnikov, Ignashevich, Berezutski, Schennikov; Denisov, Golovin; Kokorin, Shatov, Smolov; Dzyuba

Tüm maçlar TRT 1 ve Lig TV'den naklen yayınlanacak. Maçlar ile ilgili öncesi ve sonrasında tüm detaylar Sporx ve Sporx'in sosyal medya hesaplarında yer alacak.

ARNAVUTLUK'UN EN TANINMIŞI LORIK CANA!

Arnavutluk'un en tanınmış futbolcusu, 2010-11 sezonunda Galatasaray'da oynayan Lorik Cana. Daha önce Paris Saint Germain, Marsilya, Sunderland, Lazio kulüplerinde top koşturan defansif orta saha oyuncusu, kariyerine Fransa'nın Nantes takımında devam ediyor. 32 yaşındaki Cana, 90 kezle "Arnavutluk Milli Takımı formasını en fazla giyen futbolcu" unvanını da elinde tutuyor.

Arnavutluk kadrosunda, Etrit Berisha (Lazio), Mergim Mavraj (Köln), Elseid Hysaj (Napoli), Armir Abrashi (Freiburg) gibi Avrupa'nın önemli liglerinde top koşturan isimlerin yanı sıra Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başaşehir forması giyen Sokol Çikalleshi de yer alıyor.

Forvet oyuncularının, teknik direktör De Biasi'nin, beklenmedik şekilde kadroya dahil etmediği Hamdi Salihi'nin boşluğunu doldurup dolduramayacağı ise merak konusu. Bu sezon Arnavutluk Süper Ligi'nde şampiyon olan Skenderbeu'nün 32 yaşındaki golcüsü Salihi, fileleri 21 kez havalandırarak ligde gol krallığını elde etmişti.

İSVİÇRE'DE BİR PAŞALI, BİR GALATASARAYLI

Kadrosundaki 23 futbolcudan 18'inin yurt dışındaki liglerde oynadığı İsviçre, Kasımpaşalı Eren Derdiyok ve Galatasaray'ın bir yıllığına Genoa'ya kiraladığı Blerim Dzemaili'den ötürü Türkiye'deki futbolseverler tarafından da takip edilecek.

Kadrosunda, Xherdan Shaqiri (Stoke City) ve Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt) gibi gol yollarında etkili isimler barındıran İsviçre, Arsenal'in 45 milyon avro karşılığında Borussia Mönchengladbach'tan transfer ettiği orta saha oyuncusu Granit Xhaka'dan da çok şey bekliyor.

Teknik direktör Petkovic, henüz 19 yaşında olmalarına rağmen bu sezon gösterdikleri performansla Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin dikkatini çeken Breel Embolo (Basel), Denis Zakaria (Young Boys) ve Nico Elvedi'nin (Borussia Mönchengladbach), şampiyonada da parlamasını umuyor.

GALLER'İN KOZU GARETH BALE!

Galler Milli Takımı'nın en önemli yıldızı olarak Real Madridli Gareth Bale dikkati çekiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanan karşılaşma nedeniyle takımının hazırlık kampına sonradan katılan Bale, EURO 2016 elemelerinde 10 maçta 7 gol ve 2 asistlik performansıyla Galler'in şampiyonaya katılmasına büyük katkı sağladı.

Geçmiş yıllarda Ryan Giggs, Ian Rush ve Trevor Ford gibi kadrosunda önemli futbolculara yer vermesine rağmen uluslararası alanda başarı sağlayamayan Galler, Swansea Cityli savunma oyuncusu Ashley Williams ile Arsenal forması giyen orta saha futbolcusu Aaron Ramsey'nin göstereceği performansa da güveniyor.

SLOVAKYA'NIN EN DİKKAT ÇEKENİ MAREK HAMSIK

İtalya'nın Napoli takımında forma giyen Marek Hamsik, yüksek formuyla takımın en dikkat çekici oyuncusu konumunda bulunuyor.

Bu sezon kulübüyle çıktığı 46 maçta 8 gol ve 11 asistlik performans sergileyen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, milli formasıyla elemelerde 5 kez fileleri havalandırarak grubunun gol kralı olmuştu.

Bir dönem Süper Lig forması giyen Miroslav Karhan'ın dışında Filip Holosko ve Robert Vittek gibi oyuncular yaşları nedeniyle artık Slovakya kadrosunda tercih edilmiyor.

Slovakya, EURO 2016'da başarılı sonuçlar almak için Hamsik'in yanı sıra Liverpool'da forma giyen tecrübeli savunmacısı Martin Skrtel, Milan'da forma giyen orta saha oyuncusu Juraj Kucka ve Spor Toto Süper Lig deneyimi bulunan Miroslav Stoch gibi futbolcularına güveniyor.

İNGİLİZLER'İN YENİ GOL UMUTLARI!

Kadrosunda birçok önemli ismi bulunduran İngiltere'de, bu sezon Premier Lig'de Leicester City'yi attığı 24 golle şampiyonluğa taşıyan oyunculardan Jamie Vardy ile rakip ağları 25 kez havalandırarak gol krallığına uzanan Tottenham Hotspurlu Harry Kane son dönemdeki formlarıyla dikkati çekiyor.

Geçmiş yıllarda David Beckham, Gary Lineker, Bobby Charlton ve Gordon Banks gibi oyuncuların forma giydiği İngiltere, EURO 2016'da başarılı sonuçlar almak için kalecisi Joe Hart, hücum oyuncusu Raheem Sterling ve 51 golle milli takım tarihinin en golcü futbolcusu konumundaki Wayne Rooney gibi üst düzey futbolcularına da güveniyor. İlk milli maçında gol atmasının ardından kadroya seçilen 18 yaşındaki Manchester Unitedlı genç yetenek Marcus Rashford'ın göstereceği performans da merak ediliyor.

İngilizlerin en büyük eksiği olarak elemelerde 6 gol atan ve sakatlığı nedeniyle EURO 2016'da forma giyemeyecek Arsenallı Danny Welbeck göze çarpıyor.

RUSYA, ARTEM DZYUBA'YA GÜVENİYOR!

Rusya'da Zenit forması giyen ve bu sezon kulübüyle çıktığı 44 maçta 23 gol ve 12 asistlik bir performans sergileyen 1,96 metre boyundaki Artem Dzyuba, takımın en dikkat çekici oyuncusu konumunda.

Geçmiş yıllarda Lev Yaşin, Valeriy Karpin ve Eduard Streltsov gibi oyuncuların forma giydiği Rusya, EURO 2016'da başarılı sonuçlar almak için tecrübeli kalecisi Igor Akinfeev, orta sahada Oleg Shatov ve genç golcüsü Aleksandr Kokorin gibi futbolcularına da güveniyor.

(Sporx)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr