Ptt 1.Lig ekiplerinden Boluspor, Brezilyalı yıldız futbolcu André Santos ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Törende konuşan Başkan Necip Çarıkcı "Hocamız Fuat Çapa'nın isteği doğrultusunda, geçen yıldanda öğrencisi, herkesin tanıdığı Andre Santos ile sözleşme imzalayacağız. Belkide Boluspor tarihinin en yıldız transferi. İnşallah iki yıl boyunca bize çok faydalı olacaktır. Bu transfer hepimize hayırlı olsun. İnşallah Boluspor'da Santosla beraber güzel günler görür. "

André Santos "Bana bu şansı tekrar verdiği için öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'ye döndüğüm için ve Boluspor ile imzaladığım için mutluyum. Bu projede olmak benim için çok güzel. Benim, başkanımızın ve hocamızın hedefi süper lige çıkmak. Oynadığım kulüplerde hep elimden geleni verdim. Şimdide elimden gelenin fazlasını yapacağım. Boluspor taraftarlarına bana verdiği destekleri için teşekkür ederim."

André Santos'u kimdir:

8 Mart 1983 doğumlu Andre Clarindo dos Santos Brezilya'nın São Paulo şehrinde doğdu. Futbolculuk kariyerine Figueirense takımında başlayan Santos, 2005-2006 yıllarında Flamengo ve Atletico Mineiro takımlarında forma giydi. Daha sonra Andre Corinthians'ta oynayan Brezilyalı oyuncu 2009 sezonu başında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçede iki başarılı sezonun ardından İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'a transfer olarak kariyerinde zirveye ulaşan Andre Santos'a aynı zamanda Brezilya Milli Takımınında yolu açıldı. Sergilediği futbolla Brezilya Mlli takımına kadar yükselen Andre Dos Santos 2009 Konfederasyon Kupasında Brezilya'nın Mısır'a karşı oynadığı maçta ilk kez milli oldu. Andre dos Santos bu maçtan sonra turnuva boyunca Brezilya milli takımı ile ilk 11'de maçlara çıktı ve final mücadelesinde de yer aldı.

2004 Santa Catarina liginde şampiyonluk yaşayan Andre Dos Santos, 2006 ve 2009'da Brezilya kupasını, 2006 ve 2008'de Brezilya ikinci ligini ve 2009 Paulista şampiyonluğunu kazandı. Andre Dos Santos aynı zamanda bu şampiyonanın en iyi sol beki seçildi.

Brezilya Milli Takımı'nda 24 maçta forma giyen Andre Dos Santos 2009 kariyerinin en büyük başarısı olan Konfederasyon Kupası şampiyonluğunu elde etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr