Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre; TBMM 24. Dönem CHP İzmir Milletvekili olan Oğuz Oyan'ın Sol gazetesinin 30 Ocak 2014 tarihli nüshasında ve bu gazeteye ait internet sitesinde o dönem Başbakan olan Türkiye Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'a yönelik olarak "Çarklar nasıl dönüyor" başlığı ile makale yazdığı belirtildi.

"ERDOĞAN VE AİLESİNİ KASTETTİĞİ ANLAŞILMIŞTIR"

Suça konu edilen makaleye de yer verilen iddianamede, " 'Birinci adam' ifadesi ile suç tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ı, 'ailesinin denetimindeki' beyanıyla da TÜRGEV yönetim kurulu üyesi olduğu belirlenen diğer şikayetçi Necmettin Bilal Erdoğan'ı kastettiği anlaşılmıştır" denildi. Oyan'ın eleştiri hakkını, ifade özgürlüğünü ve kişilik haklarına saldırı boyutunu aşacak isnatlarda bulunarak şikayetçilerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek şekilde hakaret suçunu işlediği kaydedildi.

4 YIL 8 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şüpheli Oyan'ın konuya ilişkin yazılı savunmasında hakaret kastının bulunmadığı, sadece milletvekili sıfatına uygun olarak siyasi düşünceyi ifade etmek, eleştiride bulunmak kastıyla hareket ettiğini söylediği anlatılan iddinamede Oyan'ın suç işlediğinin anlaşıldığı belirtildi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr