Kahramanmaraş'ın Göksün İlçesi'nden 2 ay önce Kayseri’ye gelerek, boşanmak isteyen eşini öldüren Cezmi Dursun, Kayseri'deki duruşmaya Nevşehir Kapalı Cezaevi'nden sesli ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Savunmasını ağlayarak yapan Cezmi Dursun, savunmasında şunları söyledi:

"Karımın okuldaki diğer hademenin arabasına binmesi ve bir yerlere gitmesi üzerine köyde eşimle ilgili laflar çıktı. Ben de birkaç defa Ümmügülsüm'ü o adamın otomobiline binmemesi konusunda uyardım. Bu yüzden tartıştık, birkaç defa annesinin evine gitti. İkna edip evimize getirdim. Sonra da köyden uzaklaşıp, ailece tatil yapmak istedim. Eşim 'sen gelme' diyerek Kayseri’ye gitti. Aradan birkaç gün geçince beni telefonla arayıp, boşanma davası açtığını söyledi. Bunun üzerine Kayseri’ye geldim. Karım ve çocuklarımın oturduğu eve gittim. Ümmügülsüm evde yoktu, bir süre sonra eve geldi ve beni görünce 'Ne arıyorsun burada?' dedi. Konuşmaya çalışırken bana yatak odasını gösterip 'Ben seks yapıyorum, köyde hakkımda çıkan her dedikodu doğru' dedi. O an cinnet geçirip yanımda taşıdığım tüfeği rastgele ateşledim. Namusumu temizledim. Karımı çok seviyordum. Eşimin ailesi namusumu korumama izin vermedi."

'O ADAM ARTIK BABAM DEĞİL'
Öldürülen Ümmügülsüm Dursun’un şikayetçi olan annesi Meryem Uzer (58) ise damadının kızına sürekli şiddet uygulandığını söylereke cezalandırılmasını istedi.
Davada tanık olarak dinlenen, çiftin kızları İ. Dursun (16) ise, "O adam artık benim babam değildir. Kendisini kabul etmiyorum. Aklım erdiğinden beri sürekli annemi döverdi" dedi. Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr