15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin ardından gözaltılar ve tutuklamalar devam ederken, darbe girişimi sırasında tutuklanan erler unutuldu. Ankara Mamak’ta er olarak görev yapan Emrullah Danışman darbe gecesi ailesine, “Genelkurmay Başkanlığı’na saldırı var. Oraya yönlendirildik. Beni merak etmeyin” mesajını attıktan sonra sabaha doğru tutuklandı. 11 gün boyunca ters kelepçe ile gözaltında tutulan Danışman ve 7 arkadaşı yapılan incelemeler sonucu serbest bırakıldı. Bir hafta boyunca dışarıda kalan Danışman, savcının tutuksuz yargılanmaya itiraz etmesi üzerine tekrar tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

Şimdilerde aileleler çocuklarıyla ilgilenecek avukat bulamamaktan mustarip. Çocuklarının suçsuz olduğunu söyleyen aileler umutsuz. Danışman’ın abisi Ersin Danışman, kardeşi ile en son bayramda görüştüklerini söyleyerek, kardeşinin durumunu değerlendirmesi için bir avukat aradıklarını fakat bulamadıklarını belirtti.

Danışman, “Maddi durumumuz iyi olmamasına rağmen kardeşim için, ne yapıp edip bir avukat tutalım durumu takip etsin istedik. Avukatlar masum bir askerin durumunu değerlendirmeye dahi korkuyor. Silahının balistik raporu geldi. Ateş edilmemiş. Raporun temiz gelmesinin ardından kardeşim serbest bırakıldı. Sonra savcı, ‘delil yetersiz’ diyerek tekrar tutuklama talep etti. Kardeşim masum. Ne kadar zor bir durummuş masum olan bir insanın masumiyetini anlatmak. Suçsuz olduğu elbet anlaşılacak. Boş yere yattığı bunca zaman ne olacak? Kardeşim tutuklanınca sağlık muayenesine götürülüyor ve doktor darp raporu veriyor. O darp raporu şu an ortada yok. Geçen gün küçük kardeşim ziyarete gitmiş. Ona ‘Beni kurtarın burdan’ demiş. Düşündükçe kahroluyoruz. FETÖ’cü bir kardeşim olsaydı, onu kardeşlikten reddederdim...”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr