Başbakan Binali Yıldırım, 'Valiler Toplantısı'nda darbe girişimi sonrası başlayan 'FETÖ' operasyonları hakkında konuştu. Yıldırım, "Yanlış yapıldıysa, operasyonlar tamamlandıktan sonra dönülüp bakılacak. Yapılıp yanlışlar düzeltilecek" dedi.

"Talimat verdim, tüm illerde bir kriz merkezi oluşturulacak" diyen Binali Yıldırım, "Kendisine haksızlık yapıldığını söyleyenlerin şikayetleri bir birim vasıtayısyla toplanacak" dedi.

ERDOĞAN: AT İZİ, İT İZİNE KARIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'den Türkiye'ye dönüşü sırasında uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, 'FETÖ' operasyonları için "At izi, it izine karıştı" diyerek uyarıda bulunmuştu.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

HATA YAPABİLİRSİNİZ, ENDİŞE ETMEYİN AMA...

- Masa başında olanlar hesap kitap yaparlar ama sahadaki uygulama hiçbir zaman planlananla aynı olmaz. Memur uygulama yaparken korkar, çekingen davranır. Uygulasam iş görülmüyor, uygulamasam niye uygulamadın diye hesap sorarlar. Memleketin işini yaparken şekil usül hatası yapabilirsiniz, hiç endişe etmeyin. Ama menfaat hatası yapıyorsanız sonuna kadar korkun.

GÜNDEMİN BUNLARLA İSTİLA EDİLMESİNE MÜSDE ETMEYİN

- 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Şimdi onun hasarlarının tamiriyle meşgulüz. Bu yetmezmiş gibi yıllardır milletimizin başını ağrıtan bölücü terör de ortada. İki tane önemli konumuz var, FETÖ ve bölücü terör örgütü. Türkiye’nin kaderi bunlarla yaşamak değil. Gündemin bunlarla istila edilmesine asla müsaade etmeyin. İnsanımızın hayallere, geniş ufuklara ihtiyacı var. O hayallerin gerçekleştirilmesine de hakkı var. Milletimizin güzel şeyler duymaya ihtiyacı var. Bunu milletimizden sakın esirgemeyin.

TIPIŞ TIPIŞ GELECEK İFADESİNİ VERECEK

- Terörle iltisaklı parti çıkmış bu belediyelere ilişirseniz isyan başlatacağız, şöyle yapacağız, böyle yapacağız… Kimse kusura bakmasın, burası hukuk devleti, kimse hukuktan üstün değildir. Birileri ellerine silah almakla Türkiye’ye, bu büyük ülkeye kafa tutacağını mı sanıyor? Burası bir hukuk devleti, mahkeme çağırıyorsa tıpış tıpış gelecek ifadesini verecek.

DEDİM Kİ; SAYIN VALİM SEN GEOMETRİ OKUMADIN MI?

- Ben Ulaştırma Bakanı olarak görevimin ilk yıllarında valileri topladım. Bir salonda böyle konuşuyoruz. Şu kadar yol yapacağız dedim. Bazı arkadaşlar donuk donuk bakıyorlar. Tepki yok, heyecan, katılım yok. Dedim ki arkadaş merak etmeyin bunları nasıl yapacağız diye düşünüyorsunuz. Dedim ki merak etmeyin para bol! Sonra canlandılar. O işi başlattık. Yıl sonu geldi, arkadaşlar, ‘efendim para bol dediniz ama para gelmiyor’ dedi. Dedim ki sayın valim sen geometri okumadın mı? Ben para bol demedim, ‘parabol’ dedim.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr