Dursun, "Afişte sayın Cumhurbaşkanının kendisinin sarf ettiği sözleri kullandık. Hakaret kastı yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı bulunan ve üzerinde Erdoğan'ın 'Terör örgütü ile görüşen şerefsizdir, namussuzdur. Aynen katılıyoruz' sözlerinin yer aldığı afiş, geçen yıl Ekim ayında Düzce İl ve İlçe başkanlıklarının bulunduğu binaya asıldı. Afiş, Düzce Valiliği'nin onayı ile Emniyet Müdürlüğü tarafından kaldırıldı. Afişi hazırlatan Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun hakkında, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Aydın Dursun, Düzce 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan Aydın Dursun, savunmasında suça konu afişi kendisinin hazırlattığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Afişi astırmadan önce sayın Cumhurbaşkanının 'Terör örgütü ile görüşen şerefsizdir, namussuzdur' sözlerini birçok defa basın ve yayın kuruluşlarından izledik. Terör olaylarının arttığı bir dönemde de bu söze atıf yaparak söz konusu afişleri hazırladık, parti binasına astık. Sayın Cumhurbaşkanının kendisinin sarf ettiği sözleri kullanıp herhangi bir hakaret kastı yoktur. Ayrıca bu afişi siyasi rakikiplerimize karşı kullanmak amacıyla astık."

Sanık avukatlarından Derya Aksay da "Müvekkilim, sayın Cumhurbaşkanınının teröre olan tepkisine katılmıştır. Suçun unsuru oluşmamıştır. Öncelikle beraatine, mahkeme aksi kanaatte ise lehe olan hükümlerin uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçun düzenlendiği 'TCK 299/1' madesinin iptaline ilişkin Anayasa Mahkemesi'nde başvuru bulunduğu, bu başvurunun sonuçlanmasının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr