Washington'da bulunan Brookings Enstitü'de konuşma yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto etmek için enstitü önünde toplanan kalabalığa Erdoğan'ın korumaları çok sert müdahale etti.

Gazetemiz Washington muhabiri İlhan Tanır'ın aktardığına göre, Erdoğan'ın korumaları sadece eylemcilere değil, gazetecilere de orantısız güç kullandı. Saldırı anı olay yerindeki basın tarafından görüntülendi. Erdoğan'ın korumaları önce Adem Yavuz'a ardından da yine bir gazeteci olan Amberin Zaman'a çok sert müdahalede bulundu. Korumalardan birinin gazetecilere "Benim mahremime girme" dediği duyuldu.

Amerikan güvenliğinden Erdoğan'ın korumasını şaşkına çeviren destek (VİDEO)

Korumaların saldırısına uğrayan Diken yazarı Amberin Zaman'ın saldırısı sonrası twitter'dan, "Erdoğan'ın bu koruması bana 'PKK kaltağı' dedi" açıklamasını yaptı.

Erdoğan ABD ziyaretindeki ilk günde de eylemciler tarafından protesto edilmişti. Erdoğan'ın korumaları 'Aaaa!' diye bağırarak protestocuların seslerini kesmeye çalışmıştı. Korumaların bu ilginç müdahalelesi sosyal medya tarafından ti'ye alınmıştı. Bugün yaşanan protestoda Erdoğan'ın korumalarının Türkiye'de olduğu gibi orantısız güçle müdahale ettiler. Böylelikle korumalar bilinen yöntemleriyle özlerine dönmüş oldular.

Erdoğan'ın korumalarından protestoya ilginç tepki

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr