Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Vizeyi kaldıracaksınız diye başımıza kakmayın. Bu bir lütuf değil, var olan bir haksızlık ortadan kalkıyor. 47 ülkenin meclis başkanlığını yapmış biri olarak söylüyorum çifte standarttan uzak durunuz. AB'nin ilerleyen günlerde Türkiye'ye daha çok ihtiyacı olacak" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, AB'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uyguladığı vize ile ilgili konuştu. İlerleyen günlerde AB ile imzalanan vize serbestisi sözleşmesini yürürlüğe koymak istediklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

Erdoğan, 'yolunuza gidin' demişti, Almanya'dan çok sert cevap geldi

"Bu bir lütuf değil, bir çifte standart ve haksızlık ortadan kalkıyor. AB bunu yaparken bizim başımıza kakmasın. Aday olmayan ülkelerin bile vatandaşlarına vize serbestisi verildi.

AB'nin Türkiye'ye Türkiye'nin de AB'ye ihtiyaç duyduklarının altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Dün AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı vardı görmek istemiyorlardı. Ama bugün daha çok ihtiyaçları var. Görmek zorunda kaldılar. Yarın daha çok ihtiyaç duyacaksınız. Bizde AB'ye ihtiyaç duyduk yarın da duyacağız. Gurur meselesi de yapmıyoruz. Neticede karşılıklı çıkar var. Geçici değil, stratejik olarak bakınız. AB'yi çifte standarttan uzak duymaya davet ediyoruz. Avrupa'yı iyi bilen biri olarak 47 ülkenin meclis başkanlığını yapmış biri olarak söylüyorum çifte standarttan uzak durunuz" dedi.

Terör konusunda AB'nin samimiyetsiz olduğunu da belirten Bakan Çavuşoğlu, AB'de terör olayı olunca dayanışmanın süper olduğunu ancak başka ülkelerde olduğu zaman umursanmadığından yakınarak AB'nin samimiyetsiz olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü.

Erdoğan'dan AB'ye sürpriz vize çıkışı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr