Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un ifadeleri ile “cemaati İslam tarihinden kazımak” için olağanüstü olarak toplanan Din Şûrası’nda, cemaate ilişkin itiraflarda bulundu. Örgütün gerçek yüzünü daha önce görememiş olmanın üzüntüsü içinde olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin” diye konuştu. En son 2014 yılında toplanan ve 5 yılda bir toplanması gereken Din Şûrası darbe girişiminin ardından “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi” gündemi ile olağanüstü toplandı. Şûra’nın sonuç bildirgesi bugün yayımlanacak. Erdoğan, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

BEN DE YARDIMCI OLDUM

Rahmeli Özal, Demirel, Ecevit hatta biz de farklı görüşlerden siyasetçiler ve devlet adamları olmamıza rağmen, bu yapıya iyi niyetle destek olduk. Ben de katılmadığım pek çok yönleri olmasına rağmen asgari müştereklerde buluşabildiğimiz zannıyla her kesim gibi bunlara yardımcı oldum. Şerif Mardin’in çevre olarak ifade ettiği, daha önce dışlanmış, ötekileştirilmiş tüm kesimleri merkeze taşıma çabamızdan, bu kesimin de istifade etmesini sağladım.

GÜLEN'E TEREDDÜT

Yapının başında yer alan kişi ve kadro konusundaki tüm tereddütlerimize rağmen yurt içinde ve yurt dışında yürütüyor göründükleri yaygın eğitim, yardım, dayanışma faaliyetlerinin hatırına bunlara müsamaha gösterdim. Hatta Allah dedikleri için müsamaha gösterdik.

TSK'YE OPERASYONLARA ŞÜPHELERİM OLUŞTU

TSK kadrolarına yönelik operasyonlar ve davalarla ilgili de ciddi şüphelerim oluştu ve yetkilileriyle de bunları paylaştım. Suçlamaların ve tutuklamaların gerekçeleri beni ikna etmiyordu. Fakat o sıralarda meseleyi kendi arkadaşlarımıza dahi anlatmakta güçlük çekiyorduk.

RABBİM DE MİLLETİM DE AFFETSİN

Her şeye rağmen bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökememiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin.

ŞU STTEN SONRA...

Bu salondan ilan ediyorum, şu saatten sonra, Pensilvanya’daki şarlatanın, terörist başının hezeyanlarına kulak vermeye devam eden herkes başına gelecekleri peşinen kabul etmiş demektir.

'GÜLEN DİN ALİMİ KABUL EDİLEMEZ'

Şûra’da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise “Son darbe girişimiyle millet tarafından suçüstü yakalanan FETÖ terör örgütünü dini bir yapı olarak görmek mümkün değildir” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr