Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı sonrası gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriyelilere vatandaşlık verilmesi tartışmasına ilişkin konuşan Erdoğan, "Hem biz onlardan istifade ederiz. Onlar da insani koşullarda yaşar" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Biliyorsunuz bu bayrama ne yazık ki terörle mücadele içerisinde girmiş bulunuyoruz. O bakımdan tabii çok ciddi sıkıntıları yaşayarak girdik. Ama benher kutlu doğumun sancılı olacağına inanan bir insanım. Bunun da böyle olacağına inanıyorum. Sonu bunun çok çok hayırlı olacak öyle düşünüyorum, öyle inanıyorum ve mücadelemizi de askerimizle, polisimizle, köy korucularımızla birlikte kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ramazanda sürdüğü gibi ramazan sonrası bu çok daha tempoyu artırarak devam edecek. Bunu da açıkça söylemem lazım. Böylece milletimin birliği, beraberliği, kardeşlik anlayışı sürdüğü sürece biz bu terörün üstesinden kesinlikle geliriz

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı ile ilgili 30 kişi tutuklandı. Olay tamamen DAİŞ çerçevesinde onların metodları içinde.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK

Suriyeli mültecileri kamplarda ağırlamak ya da onları değişik vilayetlerde insanlık dışı şekilde ağırlamak yerine bu insanları değerlendirmek durumundayız. Hem biz onlardan istifade ederiz. Onlar da insani koşullarda yaşar. Biz artık veren eliz alan el değiliz. Bu insanlara ilkel yerlerde ev sahipliği doğru değildi.

MISIR'LA İLİŞKİLER

Mısır halkıyla sorunumuz yok, Mısır halkı kardeşimizdir. Sorun, yönetimle olan bir sorundur.Mursi ve arkadaşlarına karşı alınan kararlar keyfi kararlardır. Biz bunu kabul etmiyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr