Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 'Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Mill İdare Programı'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden ve eski bakanlardan Motiur Rahman Nizami'nin idamına tepki gösterdi. "Bangladeş 'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden ve eski bakanlardan Motiur Rahman Nizami'nin idamından duyduğum derin üzüntüyü sizlerle paylaşmak istiyorum. Her şeyden önce siyasi bri lider olan Motiur Rahman Nizami'nin böyle bir cezayı infazı hak edecek bir suçu olmadığına inanıyorum" diyen Erdoğan "Bagladeş hükümetinden ülkenin geleceği için bu tür kararlar konusunda daha dikkatli ve hakkaniyetli adımlar atmasını bekliyoruz. Müslümanların mazlum duruma düşürüldüğü bir dönemde çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu bir ülkede bu tür sıkıntıların yaşanmasını teessürle takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AVRUPA BİRLİĞİ'NE VİZE TEPKİSİ

Erdoğan'ın gündeminde Avrupa Birliği'nin vize muafiyeti için koştuğu şartlar da vardı. "AB'nin tavrını görüyorsunuz. Terörle mücadelede tavrımızı yumuşatmalıymışız. Ne zamandır Türkiye'yi idare etmeye başladınız. Kim size bu yetkiyi verdi? Bunlar nasıl demokrat?" diyen Erdoğan, "Eğer AB Türkiye yerine terör örgütünü muhattap alacak kadar küçülmeye razıysa bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Biz iki tane gülücüğünüze bu vatanın değerlerini değişmeyiz. Bize milletimizin gülücüğü yeter. Biz 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak bu meselenin üzerinden geliriz ama Avrupa ülkeleri bu işin altından kalkamaz. DAİŞ kendi ülkelerinde eylem yaptığında dünyayı ayağa kaldıranlar Türkiye'yi yapayalnız bırakmıştır" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Erdoğan, CHP liderinin sözleri için ise şunları söyledi:

- Milletin iradesine de Meclis'e de ihanet etmiştir. Şu anda 'başkanlık sistemi'ni uygulayarak bunu kan dökerek mi yaptı? ABD bunu böyle mi getirdi? Nereden çıkıyor bunlar. Kan dökmek diktatörlerin, katillerin bazen de meçzupların işidir. Anamuhalefetin başındaki zatın bunlardan hangisi olduğunu milletimin takdirine bırakıyorum. Kan dökülmesi gereken durumlar elbette olabilir. Milletimizin bekası için aslanlar gibi mücadele eden gerektiğinde kanlarını döken askerimiz, polisimiz, köy korucularımız var.

- Mezhepçilik, ırkçılık ve terör unsuru... Bu üç tehlikeden kurtulmamız gerek. Ey beyefendi, sen bunlardan hangine dahilsin? Biri uyuyor, hem de çok iyi uyuyor. Bu zatın ülkemizin temel meseleleri hakkında hiçbir ciddi projesini, analizini bugüne kadar görmedik.

- Kasetle aldın başkanlığı, şimdi savcı seni çağırıyor, attığın yalanlar yüzünden gidemiyorsun. Versene ifadeyi, versene ifadeyi. Biliyor ki orada ifadeyi verdikten sonra bu işin faturası kendisine ağır olacak. Bunu hissediyor. Her türlü sorunlu meseleye bu zatın balıklama atladığını görüyorum.

- Bu şahıs daha önce siyasi sapıklık emareleri göstermişti, şimdi de siyasi sapkınlık işaretleri veriyor. İnsan rakibinde dahi bir seviye, bir ağırlık olsun istiyor. Her hususta olduğu gibi, bu hususta da kararı milletimize bırakıyoruz.

- Türkiye yeni bir anayasaya kavuşacaksa bu milletimizin takdiriyle olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” demedi mi? Niye kaçıyorsun? Biliyor ki bu millet bana güvenmiyor. İşte bu millet sana güvenmediği için hezeyanlar başlıyor. Er ya da geç yeni anayasa ve başkanlık sistemi bu milletin önüne gelecek.

- Er ya da geç yeni anayasa ve başkanlık sistemi milletin önüne gelecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr