Fatih Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi. Olayda 7'si şehit 11 kişi yaşamını yitirirken 36 kişi de yaralandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan vatandaşları Haseki Hastanesi'nde ziyaret ediyor.


İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hastane ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada "Ciğerimiz kan ağlıyor ama kıyamete kadar sürecek" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Şuandan 2 hastamız ameliyat ediliyor. Hastaları ziyaret ettim, kısa zamanda taburcu edilecekler. Şu anda başsavcılığımız bölgede çalışmalarını yapıyor. Gerek 7 polis 4 sivil şehidimizle ilgili tüm adli işlemeler devam ediyor. Bunların akabinde ailelerine teslim edilecekler. Onları da ebedi aleme uğurlamış olacağız. Açık net söyleleyim, terör örgütünün sivil asker polis ayrımı bizi pek bağlamaz sonuçta hedef olan insandır. Bizim askerimizin de polisimizin de korucumuzun da görevi bütün milletin güvenliğini sağlamaktır.

Bunlara karşı terör eylemeleri yapılmaktadır. Bunun affedilir hiçbir tarafı yoktur. Bu teröristlere karşı mücadelemizi yılmadan vereceğiz. Ciğerimiz kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Bunun minimizde edilmesidir asıl olan. Milletimizin başı sağolsun diyoruz.

Bizim aserimizin de polisimizin de görevi bütün milletin güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenliği sağlamaya çalışanlara bu saldırılar yapılmaktadır. Bunlarla sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz.

Her şeyin bir bedeli var. Bu konuda gerek silahlı kuvvetlerimi, gerek halkımız çok ciddi bnir mücadeleyi veriyorlar. Teröristlere karşı mücadeleyi yılmadan vereceğiz. Milletimizin başı sağolsun. Her zaman her  yerde hazırlıklı olup önlemimizi almalıyız. Terörist uyur diye bir şey yok.

Vezneciler'deki patlamaya büyük tepki: "Anne olmayan yarımdır diyor..."

Vezneciler'deki patlama anı kamerada

İstanbul Vezneciler'deki saldırıya yayın yasağı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr