Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gine Cumhurbaşkanı ortak basın toplantıısı düzenledi. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Batı başkentlerinin şık kaldırımalarının altında Afrikalı kardeşlerimizin kanı vardır. Aradan geçen onca süreye rağmen Afrika üklkerleri zincirlerini kırmaya çalışıyor. Son 14 yılda bu konuda çok mesafe kaydettik. Afrikalı kardeşlerimiz kendilerine uzattığımız eli havada bırakmadı.Afrikalıların bir sözü var 'Tek bir elle boğa yılanı sarılmaz'."


"Girişimci geldi yatırımın yaptı diyelimki 25 yıllığına o barajı kurdu. Yollarda bu tür adımalrı attık. Ulaşımda çok kısa zamanda bölünmüş yollar yaptık. 14 yılda 18 bin km bölünmüş yol yaptık. Müteahhit firma o güven ve istiktrarı arıyor. İnsanımınz sağlığını geleceğini altına alacağız."

"Yer altı kaynaklarınız Gine için çok önemli olduğunu bu konuda dürüst girşimcilerin teşvik edilmesine inanıyorum. Sömürgecilere sakın o madenelri kaptırmayın dürüst olanlara bunları vermek suretiyle yeniden ayağa kalacaktır. Altın madenlerimiz Gine için çok büyük varlık. Geçmişte ülkeelrin adını vermeyeceğizm nasıl sömürdükleriniz gördüğüm için bunlar Afrikanın birçok yerinde öyle. Türk girşimcilerini biz oraya göndereceğiz sokacağız ve Win Win ile bu işleri yapacağız kazan kazan."

"Her şeyden önce medeni olmak şehirleşmek dene sorunu çözmek çok önemli hastanelerde bile hijyen koşullarını ararız. Gine'de hastaneler çok önemli bunlar orada olsa bu hasatlıklar daha hızlı giderilebilir. Ben eğitim dedim niye eiğitm dedim Gine kendi doktorlarını yetiştirecek. bu adımı mutlaka atmamzı lazım olmaz diye b,ir şey yok. Gine bunu çözer biz üzerimize düşeni yapacağız. 30 tane otobüs gönderdik, 20 tane daha göndereceğiz. Mart ayında geldiğimizde vatandaşaın halini görünce içimiz parçalandı. Türkiye'deki vatandaşımız neyse Gine'deki vatandaşımızda odur. Birde TOKİ'yi oraya koyacağız. Uygun şartlarda uygun imkanlarda konutlara sahip olsun."


"DEAŞ terör örgütünün biz El Bab'da şuanda 4 bir yandan kyuşattık. Koasliyon güçleri maalesef verdikleri sözü tutmuyor. Öyle olsa da olmasada yolumzu devam ediyoruz. Çıkılan bu yoldan geirm  dönemk mümkünm değil. Bütün bu olayların hjepsi bir satratejidir. Bütün taktikler değerlendilir. Bizi DEAŞ'a destek vermekle suçluyorlardı. Şİmdi ortadan kaldılar. Şimdi YPG, PYD'ye destek veriyolar. Elimizde kanıtlar var. Kendi göbeğimiz kendimiz keseceğiz. İşte bunlara bunu dedirtmemek işte hükümet olarak ne gerekiyorss onu yapacağız. Güvenlik altına lamaız lazım onun için bu aduımları atıoyruz. Güvenlik güçlerimjiz ÖSO ile mücedelesini sürdürüyor."

Fırat Kalkanı açıklaması: Geri dönemeyiz

"Şehitlerimiz var ama geri dönemeyiz"

"Cenevre maalesef boş çıktı. Ve sonunda Ssayın Putin ile yaptığımız görüşemede bir sıkıntı yok dedik. Bölegeye yakın komşu ülkeletrin yaptığın Astana Zirvesine terör örgütüleri davet edilirse sıcak bakamyız. Şuan dışişleri bakanlrı seviyesidne yürütülüyıor. Daha sonra liderler seviyersinde görüşme yapılır. Liderler seviyesinde kim katılacak o önemli. Terör örgütleri katılmadan bu görüşemelri neticelye vardıabilirsek mutlu oluruz. Sudui ARAbistan .Katar gibi ülkelerin katılamsı önemli. İyi niyetli destekleri var."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr