Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: Dün El Bab'da şehit olan 16 askerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu mücadelemiz sıradan bir mücadele değil. 16 şehidimiz oldu, 200'e yakın DEAŞ'lı orada öldürüldü. Ülkemizi sürekli tehdit altında tutanlara karşı artık duramazdık ve bunun gereğini de yapıyoruz. Bir taraftan diplomasi de yürüyor. Rusya ile Amerika ile Irak'la İran'la Körfez ülkeleri ile hepsiyle görüşmelerimizi yapıyoruz. Bütün bunlardan sonra bu harekat başladı. Son 14 yıldır istismar siyaseti yerine eser siyasetini tercih ettik.

Türkiye İstiklal Harbi'nden sonraki en büyük mücadelesini veriyor. Bu mücadele tek millet tek bayrak tek vatan mücadelesidir. Geçmişteki mücadelelerin aksine şu andan asimetrik saldırılarla karşı karşıyayız. Biliyorlar ki eğer Türk milleti bir olursa bu çelik yumruk tepelerine inecektir. Suriye'de, Irak'ta oynadıkları oyunu ülkemize taşıyamadılar. Hâlâ Lozan'daki kayıplarımızın üzüntüsüyle yaşayan bir milletiz. Dünyanın ve bölgemizin yeniden yapılandırıldığı bu dönemde durmaya kalkarsak kendimizi bulacağız yer Sevr şartlarıdır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr