Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Saldırıların amacı bizi birbirimize düşürmektir. Toplum içindeki fay hatlarını derinleştirme amacı güdenler her fırsatı kullanmaktan geri durmuyor.

Türkiye'de etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmasına benim kadar karşı olan yok. Tüm siyasi hayatım bununla mücadeleyle geçmiştir.

Ortaköy'deki olay da bizim canımızı yakar, Beşiktaş'taki olay da. Çünkü biz sorumluluğumuzun farkındayız.

Bunu yaşam biçimine kaydırmanın hiçbir anlamı yok. Bunlar ülkemizi bölme operasyonundan, zihin karıştırmadan başka bir şey değildir. Kimsenin hayat tarzı sistematik bir tehdit altında değildir. Aksini iddia eden bunu ortaya koymak mecburiyetindedir. Türkiye'de hayat tarzı baskısı altında olan var mı?

Kimin yediğine, içtiğine, giydiğine karışılmıştır, soruyorum. Ben de tasvip etmediğim şeyleri söylemişimdir ama asla kimsenin hayat tarzına müdahale etmedim.

Bu toprakların yıllardır ayakta kalabilmesinin sırrı, tüm farklılıkların üzerinde ortak bir vatan bilinci olmasıdır.

BARBAROS ŞANSAL AÇIKLAMASI

Herkesin hakkını, hukukunu korumak benim görevimdir.

Türkiye bir hukuk devletidir. Hesap sormayı yaptırıma dönüştürecek tek merci hukuktur. Kimse bunu sokakta kendi başına yapma hakkına sahip değildir.

Suriye'de kalıcı bir ateşkesin sağlanması konusunda umut verici gelişmeler var. Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları acıların sona ermesi en büyük temennimizdir. Irak'la ilişkileri hep beraber yeni bir noktaya taşıyacağız.

Ülkemizin terör meselesi kadar önemli bir mesele de ekonomidir. 2013'ten beri arka arkaya yaşadığımız saldırılar nedeniyle ekonomimizin dinamiklerinde bir yorgunluk ortaya çıktığı görülüyor.

"KAYBEDENLER TARAFINDA YER ALMAYIN"

Vatandaşlarımdan ricam.  Daha önce bazı ricalarım oldu ve vatandaşlarım gerçekten bu işi sahiplendiler. Yastıkların ardından varsa dövizler TL'ye çevirin dedik çevirdiler. Ve kaybedenler tarafında benim vatandaşım yer almamalıdır diyorum. İçinden geçtiğimiz günler döviz alınacak değil döviz satılacak günlerdir. Kardeşlerim hiçbir kriz sürdürülebilir değildir, ülkemize yönelik saldırılar da devam edecek değildir. Bunun bize olduğu kadar bu saldırıları yapanlara da artan bir maliyeti var. Ekonomik açısından ortaya çıkan maliyeti hiçbir gücün göze alamayacağını düşünüyorum.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr