Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükçekmece'deki açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın gündeminde bir kez daha Gezi Parkı direnişi vardı. Gezi Parkı'nda sadece 12-13 ağacın yerinin değiştirildiğini söyleyen Erdoğan, "Bunlar her şeyi yapar, niye; cibiliyetlerinin gereği bu" dedi.

Erdoğan'dan 'Gezi'ye: Ahlaksızlar, terbiyesizler - VİDEO

"BAŞKANLIK" AÇIKLAMASI

AKP ve MHP'nin anayasa değişikliği hakkında birlikte hareket ettiğini söyleyen Erdoğan, başkanlık sistemi için, "Milletimiz ne der? Milletimizin ne diyeceğini çok iyi biliyorum" diye konuştu.

AVRUPA'YA MESAJ: SİZE NE

Avrupa Parlamentosu'nun "Türkiye" kararı hakkında bugün de konuşan Erdoğan, "Türkiye, darbe girişimi ve terör eylemlerine rağmen OHAL'in ikinci ayında bulunuyor. Belki bir üç ay daha uzatılacak. Size ne ya! Bunun kararını hükümet verir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Avrupa Birliği'ndeki birileri, 'neden idam istiyorsunuz' diyor. Sanane? Milli irade bunu istiyorsa, bunu emrediyorsa, vekiller bunu istiyorsa, yasalara göre bunun geleceği yer cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı olarak ben de kararımı bu istikamette veririm. Niye? Çünkü benim 248 tane şehidim var. Bekara karı boşamak kolaydır, bunların böyle bir durumu yok. Benim 2 bin 193 gazim var. Parlamentom yakılıp yıkılacak, aynı şekilde boğaz köprüsü bombalanacak, orada 36 tane insanımız şehit olacak. Bunlar hala kalkacaklar böyle bir şey isteyemezsin diyecekler. Bize onların şöyle veya böyle demesi önemli değil, milli irade ne diyosa odur. Parlamento da ona göre bu kararı verecektir.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Görüldüğü kadarıyla iktidar partisiyle MHP ortaklaşa bir çalışmayı sürdürüyorlar. Temenni ederim ki buradan hayırlı bir adım atılır ve bu atılacak adımla da Anayasa değişikliğine bu iki partinin sayıları yeterli değil, ana muhalefetin içinden de destek gelirse, parlamentonun içinde hallolur. İktidar partisi ve MHP, 'milletimize götürelim' diyor. Milletimiz ne der? Milletimizin ne diyeceğini çok iyi biliyorum.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NA TEPKİ

AP'nin aldığı son kararı gördünüz değil mi? Milletime sesleniyorum; bugün de sesleniyorum. Tekrar duysunlar. Neymiş efendim, Türkiye'de OHAL varmış. Teröristlerin üzerine çok sert gidiliyormuş. Terör örgütleriyle ilişkili olanlar görevlerinden alınıyormuş. İdam cezasının geri getirilmesi tartışılıyormuş. Medyaya kısıtlama varmış. Vize serbesitesinin şartlarından 7'si yerine getirilmemiş. Bizi ekonomiyle tehdit ediyorlar. Ve savunma sanayiine yönelik, silah veriyorlarmış da bundan sonra silah verilmemesi konusunda da karar alacaklarmış. Türkiye gibi topraklarında her gün terör eylemi yapılan bir ülkeye, terörle mücadele etme demek, dükkanı kapatıp git demek. Terörle mücadele etmemek, teslim olmaktır. Eyy AP, siz terör örgütüne çanak mı tuttunuz, hayır olsun. Hani PKK terör örgütü olarak ilan edilmişti.

"OHAL BELKİ YİNE UZAYACAK, SİZE NE?"

Fransa, OHAL'i yeniden uzatmayı düşünüyor. Türkiye, darbe girişimi ve terör eylemlerine rağmen OHAL'in ikinci ayında bulunuyor. Belki bir üç ay daha uzatılacak. Size ne ya! Bunun kararını hükümet verir. Bu ülkeyi, AP mi yönetiyor yoksa bu ülkenin hükümeti mi yönetiyor, size ne! Geçti o... Onlar mazide kaldı. Avrupa'da hangi devlet, ülkemizin şartlarında bulunda değil OHAL, çok daha ağır yaptırımlara gider. En son mülteci sorununda Avrupa ülkelerinin, insanlıktan ne kadar uzak düşebileceklerini sayısız hikayesi gazete arşivlerinde mevcuttur.

"BENİM İÇİN DİKTATÖR BAŞLIĞINI ATTI"

Köşe yazarı müsvettesi kaçarak Almanya'ya gidiyor. Almanya'da bunu Alman cumhurbaşkanı ağırlıyor. Ve daha sonra İngiltere'de AP'de yaptığı konuşmalarda Türkiye'yi bir açık hava gazeteci cehennemine benzetiyor. Ya bu nasıl hapishane ki sen nasıl böyle rahatlıkla kaçıp gittin. Hapishaneye koymuyor, tutuksuz yargılanmak suretiyle serbest bırakıyor. Sen de kaçıyorsun. Niye kaçtın, hadi kalsaydın ya, karakter meselesi bu. Benim için diktatör başlığını attı. Diktatörün olduğu ülkede sen kaçıp gidebilir misin ya! Ama batı bu işte. Şimdi koynunda bunları besliyor. Bunları dolaştırarak zannediyorlar ki Türkiye değişecek. Türkiye daha da güçlenecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr