Cumhurbakanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de iftar programında milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, "Biliyorum ki Meclis gündeminde pek çok önemli konu var. Bunları mutlaka hayata geçirerek Türkiye'nin önünü açmanız, yürüyüşü hızlandırmanız gerekiyor. Bana göre, bir numara, süratle adımını atmanız gereken Parlamento İç Tüzüğü'nü değiştirmenizdir. Çünkü Parlamento'nun şu andaki çalışmasına adeta mevcut iç tüzük ilkellik getiriyor, bu ilkellikten kurtulmamız lazım" dişe konuştu.

Parlamentonun bunu başaracağına inanıyorum. Biz kendi ayaklarımıza vurmayacağız. Bir taraftan terörle mücadeleyi sürdürürken, üretimlerimizi artıracağız. İşsizlikle de mücadelede çok iyi yerlere ulaşacağız.

Unutmayın aslolan milletvekili olmak değildir. Asolan millete hizmet etmektir. Umudunu bu ülkeye bağlamışları hayal kırıklığına uğratmamaktır. Bizi tüm İslam dünyası hatta daha ileriye gidiyorum tüm dünya izliyor.

Yeter ki bu davayı sahiplenirken rütbe beklemeyelim. En büyük kazanç milletin söylediği 'Allah bunlardan razı olsun' demeleridir.  O zaman arkamızda koskoca milletin, ümmetin yürüdüğünü göreceksiniz. 14 yılda bunlara şahit olduk.

Muhammed Ali bizim için niçin önemliydi? Ringlerde sadece kendisi için değil tüm dünyadaki mazlumlar için dövüşüyordu. İnanın bana şu anda Türkiye olan bakışta bunun benzeridir. Suriyeden, Irak'tan gelenleri barındırırken tüm mazlumların gönlünde müstesna bir yere oturuyor. Hepsi 'Allah sizden razı olsun' diyorlardı. Suriyeli, Iraklı çocukları, kadınları çaresizce Akdeniz'in sularında terk etmeye hakkımız yok.

Yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Devletin teröriste demir yumruğunu göstererek huzur ve güven ortamını tesis edeceğiz. Ülke ve millet olarak tehditlere tüm ümkanlarımızı kullanarak karşı çıkacağız. Suriye'deki böyle bir oluşuma asla müsaade etmeyeceğiz

AB ile ilşkilerimizi gittiği yere kadar götüreceğiz. Türkiye sıradan bir ülke değildir. Kimse tahammülümüzü test etmesin. Zira sene 63, sene 2016. 53 yıldır oyalıyorlar. Ekonomide kısa vadedeki sorunları çözeceğiz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr