Ankara saldırısını Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi. Örgüt, eylemi Van nüfusuna kayıtlı “Zınar Raperin” kod adlı Abdülbaki Sönmez’in (27) patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirildiğini açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırının YPG’li Salih Neccar tarafından gerçekleştirildiği yönünde açıklama yapmıştı.

Ankara’da 17 Şubat’ta 28 kişinin şehit olduğu, 61 kişinin yaralandığı saldırıyı TAK üstlendi. Eylemi 1989 Van’ın Gürpınar ilçesi doğumlu “Zınar Raperin” kod adlı Abdülbaki Sönmez’in patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirildiği açıklandı. Eylemin Cizre’de bodrum katında öldürülen sivillerin intikamını almak için yapıldığı belirtildi. TAK açıklamasında eylemlere devam edileceği ifade edildi. 23 Aralık 2015’te Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hava toplarıyla gerçekleştirilen ve 1 kadın işçinin yaşamını yitirdiği saldırıyı da TAK üstlenmişti.

Davutoğlu, saldırının Suriye uyruklu YPG’li Salih Neccar tarafından gerçekleştirildiği yönünde açıklama yapmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün “Üstlenmeseler de olayın faili YPG’lidir. Hiç tereddütümüz yok” demişti.

DAVUTOĞLU: FAİL SALİH NECCAR

Başbakan Davutoğlu, Ankara’da 28 kişinin öldüğü saldırıdan altı saat sonra eylemi gerçekleştirenin tespit edildiğini, bu kişinin PYD üyesi, Rojava doğumlu Salih Neccar olduğunu açıkladı.

ERDOĞAN: TEREDDÜTÜMÜZ YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu isim üzerinden PYD’ye yönelik suçlamalarını artırdı. Erdoğan da dün yaptığı açıklamada “Üstlenmeseler de olayın faili YPG’lidir. Hiç tereddütümüz yok” dedi.

AİLE: TEK SALİH VAR, 60 YAŞINDA

Rojava’da yaşayan Neccar ailesi, ailelerinde Salih Neccar isimli birinin olmadığını belirtti. Aile, “Salih Neccar diye bir kişi var, o da 60 yaşında” dedi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr