ANKA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan üç grup halinde bakan parti yöneticisi komisyon başkanlarını ve milletvekillerini bir araya getiriyor. Toplantıya yaklaşık 100 milletvekilinin katılması bekleniyor. 100 milletvekili arasında bakan, parti yöneticisi komisyon başkanları ve milletvekilleri bulunacak.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, milletvekilleri ile son siyasi gelişmeleri değerlendireceği, "Davutoğlu ile yola devam mı, tamam mı?" diye soracağı öğrenildi.

Milletvekillerine olağanüstü kongreye gitmenin partiyi nasıl etkileyebileceğini de soracağı kaydedildi.

Öte yandan Erdoğan daha önce de Meclis'teki komisyon üyesi milletvekilleri ile bir araya gelmişi. Yarın gerçekleşecek görüşmeye Çevre Komisyonu, Dilekçe Komisyonu, İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin katılacağı belirtilirken Erdoğan daha önce de Plan ve Bütçe Komisyonu, Anayasa Komisyonu, Dışişleri Komisyonu üyelerini Saray'da ağırlamıştı. 

İSTİFA EDECEK Mİ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu Salı günü grup toplantısında "Nefsimi ayaklar altına alırım. Bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu AK hareketin zarar görmesine, bu AK yürekli kadroların üzülmesine asla izin vermem" diye konuşmuş bu konuşma Davutoğlu'nun istifa sinyali verdiği şeklinde yorumlanmıştı.

ERDOĞAN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün muhtarlar toplantısında "Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi, orada ne yapmanız gerektiğini ve hedeflerinizi unutmamanızdır" sözleri de Davutoğlu'na mesaj olarak algılandı.

Bir gün arayla gerçekleşen bu iki konuşma kulislerde Davutoğlu'nun "istifası cebinde Saray'a gitti" yorumlarına neden oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr