Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Dikkat ediniz, yeni anayasa tartışmasında olumsuz tavır alan herkesin milletten, milli iradeden çekiniyor olmaları çok açık. Çok korkuyorlar. Başkanlık sisteminden bundan dolayı, milli iradeden bundan dolayı çekiniyorlar. Millete güvenenler bundan niye korksunlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri Ticaret Odası 120'nci Onur Yılı programında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

12 Eylül darbesi, 24 Ocak kararlarının asıl hedeflerini destekleyen değil, geciktiren ve zayıflatan bir görev edinmiştir. Benzer ekonomi politikalarını uygulamaya başlayan ülkeler ileri doğru atılırken, biz 12 Eylül’ün uzun süren etkilerinden dolayı geride kaldık. istikrar arayışı içinde olmamız 12 Eylül’ün vesayetçi yapısı sebebiyledir.

Bunun için her fırsatta yeni anayasa diyoruz, her fırsatta başkanlık sistemi diyoruz. Dikkat ediniz, yeni anayasa tartışmasında olumsuz tavır alan herkesin milletten, milli iradeden çekiniyor olmaları çok açık. Çok korkuyorlar. Başkanlık sisteminden bundan dolayı, milli iradeden bundan dolayı çekiniyorlar. Millete güvenenler bundan niye korksunlar. Önümüzdeki dönem bu meselelerin çözüldüğü bir dönem olacak. 

"Nereden nereye..."

Değerli arkadaşlarım, milli birliğin, beraberliğin, istikrarın, güvenliğin değerini Kayserili kardeşlerim çok iyi bilir. Bugün Kayseri sanayide, ticarette, üretimde, ihracatta ve eğitimde ve daha pek çok alanda dünyada, ülkemizin önde gelen merkezi haline gelmişse, arkasında değerlerine bağlılığı var. Kayseri halkı, Anadolu’nun ortasında başarı hikayesine imza atmıştır. Kayseri’nin örnek gösterilen bir model halini almasından memnuniyet duyuyoruz. Kayseri’nin potansiyelini hayata geçirmesi için her türlü desteği verdik, veriyoruz. ulaştırma projelerimizin merkezine Kayseri’yi yerleştirdik. 79 yılda 83 km bölünmüş yol yapılmışken, dikkat edelin 434 km daha ilave ettik. Nereden nereye...

Ayrıntılar gelecek...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr