Nükleer Güvenlik Zirvesi için gittiği ABD'de CNN televizyonunun ünlü sunucusu Christiane Amanpour'a özel bir mülakat veren Erdoğan, Avrupalı ülkeleri yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçladı.

Çok sayıda cihatçının Avrupa ülkelerinden Suriye'ye gittiğini hatırlatan Erdoğan, Brüksel saldırılarılarını düzenleyen eylemcilerden Brahim el-Bakraoui ile ilgili olarak da benzer bir ihmalin söz konusu olduğunu söyledi.

BBCTürkçe'nin haberine göre; Erdoğan, "Batılı ülkeler bizi yalnız bıraktı. İstihbarat paylaşımı konusunda beklentilerimiz karşılanmadı" dedi.

Türkiye'nin IŞİD'le mücadele konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, aynı kararlılığı Batılı ülkelerden de beklediklerini kaydetti.

Erdoğan, birçok Avrupa ülkesinin "terör tehdidinin" önemini kavrayamadığını ve "terörle yeterince mücadele etmediğini" söyledi.

"Belçika'nın ve Hollanda'nın cihadi bir eylem olup olmadığı noktasında öncelikle cihad nedir bunu bilmesi lazım" diyen Erdoğan, "Batı daha cihadın ne anlama geldiğini anlayabilmiş değil" ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr