Beşiktaş'ta yeni Yönetim Kurulunda 'Dış İlişkiler ve UEFA Sorumlusu' görevine getirilen Erdal Torunoğulları son zamanlarda kendisi hakkında çıkan tartışmalara 'basın bildirisi' ile cevap verdi.
Erdal Torunoğulları'nın basın bildirisi şu şekilde:

"Değerli Beşiktaş Camiası;
Kızımın diploma töreni ve bayram tatili nedeniyle yaklaşık 10 gündür yurtdışındaydım.Bu süre zarfında basında şahsımı ilgilendiren, istifa edeceğim yönünde haberler yayınlandı.
Bu açıklamayı, yokluğumda basında çıkan haberlerin artık bir son bulması ve ne kulübümün ne de Sayın Başkanım başta olmak üzere Yönetim Kurulumuzun daha fazla zarar görmemesi adına yapıyorum.

Her şeyden önce bilinmesini istediğim en önemli konu; bugüne kadar Sayın Başkanımızdan ne mevcut yönetimde yer almak ne de yönetim içerisinde dağıtılan görevlerle ilgili herhangi bir talebim olmadı. Bu tarz talepte bulunmayı asla Beşiktaşlılık duruşuma yakıştırmamakla birlikte, Beşiktaş'a saygısızlık olarak görürüm. Kendisinden tek ricam, Beşiktaş'a hizmet adına bana verilecek bir görevde direk kendisine bağlı çalışıyor olmam olmuştur. Yönetim Kurulu'nun oluşturulması da, görev dağılımı da Başkanımızın kendi takdiridir. Bu takdir çerçevesinde Beşiktaş Yönetimi'nin bir parçası olduğum için kendisine teşekkür ederim.

Netleştirmek istediğim bir diğer konu menajer Ahmet Bulut'un bir televizyon programında Beşiktaş ve şahsım adına söylediği 'küstahça' beyan ve iddialardır. Kulübüm ve Sayın Başkanımız da bu konuyla ilgili illa bir açıklama yapacaktır.

Bu şahısla ilgili 'Mario Gomez'in henüz imza atmama nedeni' başta olmak üzere anlatılacak pek çok konu olmasına karşın; bugüne kadar göstediğim tutumuma devam edip, Beşiktaş yöneticisi olarak bir 'menajer' ile ne kendi adıma ne de kulübüm adına herhangi bir polemiğe girmeyeceğim.
Kişisel hırsları hiçbir zaman mantığının önüne geçmeyen ve Beşiktaş'a hizmet etmekten başka bir niyeti olmayan biri olarak, bir gün Beşiktaş'taki görevimle ilgili bir karar almam gerekirse de bunu her zaman iyi iletişimde olduğum Sayın Başkanımız ile görüşüp alırım.

Kamuoyunun ve değerli Beşiktaş camiasının da bundan sonra benim dışımda yapılan hiçbir açıklamaya ve habere itibar etmemelerini rica ederim.Saygılarımla,
Erdal Torunoğulları"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr