Karaman kent merkezindeki Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Muammer B., gönüllü olarak kurs verdiği, Ensar Vakfına ait olan evlerde barınan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen 4 Mart günü tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 14 sayfalık iddianame tamamlandı.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan kamu davasında öğretmen Muammer B., 'çocuğun cinsel istismarı', 'hürriyetten yoksun bırakma' ve 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' suçlarından 350 yıla kadar yargılanacak.

Ensar Vakfı'yla anılan tecavüz skandalına yayın yasağı

ENSAR VAKFI'NA VE KAİMDER'E  DENETİM

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, iddianamede adı geçen Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Bölge Müdürlüğü'ne, dernek içinde Karaman Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü'ne yazı göndererek, vakıf ve derneğin denetlenip sonucun savcılığa bildirilmesinin istendiği öğrenildi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Ünal'ın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından görevinden alındığı yönünde sosyal medyada çıkan haberlerin, gerçeği yansıtmadığını ve savcı  Ünal'ın, görevinin başında olduğu ve soruşturmayı bizzat kendisinin yürüttüğünü açıkladı.

Sosyal medyada 'Ahmet Hakan' ve 'tecavüz' tartışması

İSTİSMARA UĞRAYAN 10 ÇOCUK

Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, cinsel istismara uğrayan çocuk sayısının bazı basın yayın organlarında halen 45 olarak geçtiğini hatırlatarak, ''Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında ilgili şüphelinin, Karaman'da 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine varılmış olup bu konuda Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne kamu davası açılmıştır. Başsavcılığımızca son derece hassas bir şekilde yürüttüğümüz bu soruşturmayı bugün itibariyle sonuçlandırmış bulunmaktayız'' denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr