Karaman’da 10 erkek çocuğun cinsel istismara uğramasıyla kamuoyunun gündemine oturan Ensar Vakfı’na verdiği sponsorluk desteğiyle tepki çeken GSM operatörü Turkcell, 2016’nın ilk çeyreğinde 600 bin abone kaybetti. Abone sayısı 35.2 milyona inen Turkcell, böylece 4 yıl evvelki abone sayısına düşmüş oldu.  

Turkcell’in 2015 yılı sonu itibariyle 35.8 milyon abonesi bulunuyordu. Turkcell’in bir önceki dönem 584.2 milyon TL net kârı ise bu dönemde 562.7 milyon TL’ye indi. Turkcell ayrıca Twitter üzerinden de kendisini eleştiren kişilerin hesaplarının askıya alınmasını talep ettiğinden dolayı eleştirilmişti.   Turkcell "Akcell" oldu...5 AKP'li geldi 8 yönetici gitti

Ensar Vakfı'yla anılan tecavüz skandalına 350 yıl hapis istemi

  2013’te de tepki çekmişti   Meydan'ın haberine göre; Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye’nin en büyük iletişim operatörü olan Turkcell’e Çukurova Holding’deki anlaşmazlıktan dolayı müdahalede bulunmuş ve Yönetim Kurulu'na ikisi AKP'li eski bakan olmak üzere üç isim atamıştı. Eski bakanlar Atilla Koç ve Hilmi Güler’in atanmasının ardından, “ AK Parti Turkcell’i ele geçirdi” yorumları yapılmıştı. 2013’ün son çeyreğinde 36 milyon olan Turkcell’in abone sayısı ise 2014’te 35.7 milyona inmişti.   Ensar olayını nasıl savunmuştu?   Karaman’da Ensar Vakfı yurtlarında 8 ila 10 yaşlarındaki 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen Muharrem B. tutuklanmıştı. Muharrem B.’nin 10 çocuğa tecavüz ettiği polis raporuyla belgelenmişti. Ensar Vakfı’nın organizatörü olduğu Türkiye Değer Ödülleri’ne sponsor olan Turkcell, hakkında sosyal medyada yapılan eleştiriler üzerine bir açıklama yayınlayarak “Herhangi bir vakfı, derneği veya sivil toplum kuruluşunu değil, öğrencilerimizin eğitimini destekliyoruz” demişti.

Turkcell'de eksen kayması: Özgür Kız'dan Ensar Vakfı'na

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr