İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemsi'nde görülen MİT TIR'ları davasında CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kararın ardından Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada "Bu karar muhalefet gözdağıdır. Bu karar topluma bir gözdağıdır. Bugün verilen bu karar, 'Bu haber cezasız kalmayacak' diyen Erdoğan'ın ilerde yargılanmasına da neden olacak." dedi.

Altay özetle şunları söyledi:

"Bugün Türkiye'de yargının tefessüh ettiği, yürütme organının kontrolü altına girmesiyle karşı karşıyayız. Bir ülkede yargıçlar diktatörü nasıl hoşnut ederim diye düşünerek karar veriliyorsa böyle adalete, böyle yargıya lanet olsun. Bu muhalefete gözdağıdır. Bu muhalif olan herkese gözdağıdır.

Aynı zamanda bu karar, son yapılan mühürsüz seçimde "hayır" tercihinde bulunan bütün topluma da gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde bile olsa olsa muhalafet partisine yapılabilecek bir uygulamayla karşı karşıyayız.

"CHP, ERDOĞAN'IN YAPTIKLARINI YANINDA BIRAKMAYACAK"

Ama unutulmamalıdır ki, gerek CHP gerek diktatör karşıtları, bu güzelim ülkenin diktatörün çiftliği olmasına izin vermeyecektir. Ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağımızdan herkesin emin olmasını istiyorum. Bu dosya Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanmasının ana zeminin oluşturan bir dosyadır.

Gün gelecek milletvekilimizi tutuklama kararı veren bu dosya sebebiyle Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır. Bu haber ilk yapıldığında Erdoğan 'ben onu öyle bırakmam' demişti. Onun dediği bugün gerçek olduğu ama CHP de onun yaptıklarını yanında bırakmayacak.

Bu mahkeme kararını aziz milletimizin vicdanına havale ederken CHP olarak direneceğimizi yargının siyasallaşmasına boyun eğmeyeceğimizi demokrasiyi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı da iletmek istiyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr