CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Yargı, Saray'ın oyuncağına döndü. Tutuklamalar da tahliyeler de iktidarın ihtiyacına göre gerçekleşiyor. Berberoğlu'nun tutuklanması bunun son örneğidir" dedi.

Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Berberoğlu'nun sağlığı da morali de çok iyi. Yoldaşlarına selam söylüyor. Kalbi ise Ankara yürüyüşünde atıyor" diye konuştu.

"33 YILLIK GAZETECİYİM"

 Ziyaret sonrası cezaevi önündeki CHP Beykoz Üyesi 'adalet nöbetçileri'yle birlikte gazetecilere açıklama yapan Yarkadaş, Enis Berberoğlu'nun kamuoyuna yolladığı mesajları da paylaştı. Berberoğlu'nun "33 yıllık gazeteciyim. Eşim ve ben gazetecilik dışında hiçbir iş yapmadık. Casusluk suçlamasını kesinlikle reddediyorum" dediğini aktaran Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti:

 "Enis Abi haksız ve hukuksuzca tutuklandı. Hiçbir delil olmamasına rağmen, 25 yıl hapisle cezalandırıldı. Üstelik bu ceza, artık alenileşmiş bir gazete haberinden yola çıkılarak verildi. Bu dava bir gazetecilik ve halkın haber alma hakkının gasp edilmesi davasıdır. Berberoğlu'na casusluk yaftasının yapıştırılması, tutuklamaya kılıf bulmaktan başka bir şey değildir! Enis Abi casusluk yapmışsa, kime, nerede ve nasıl yapmış? Bunlar içi boş suçlamalar."

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gece cezaevindeki gazeteci sayısını 177 olarak açıkladığını belirten Yarkadaş, "Enis Berberoğlu, cezaevine konulan 178. gazetecidir. Berberoğlu, casusluk değil gazetecilikten dolayı tutuklanmıştır" şeklinde konuştu.

"KOMİK VE AKILDIŞI..."

Kadri Enis Berberoğlu'nun kendisine yöneltilen casusluk ithamını "komik, mesnetsiz, akıldışı ve ayakları yere basmayan" bir suçlama olarak değerlendirdiğini belirten Yarkadaş, "Milletvekili arkadaşımız bir an önce serbest bırakılmalıdır" dedi.

ADALET İSTİYOR

Berberoğlu'nun günlük gazeteleri okuyarak ve çeşitli TV kanallarını izleyerek zaman geçirdiğini belirten Yarkadaş, "Aklı ve kalbi adalet için ayağa kalkan milyonlarca kişide... Berberoğlu da adalet istiyor. Adalet isteğini dile getiriyor ve bu yüzden dışarıdaki yürüyüşü anlamlı buluyor" diye konuştu.

"TEK BAŞINA KALIYOR"

Berberoğlu'nun Maltepe Cezaevi'ndeki koğuşunda "güvenlik gerekçesiyle tek tutulduğu"nu belirten Yarkadaş, "Bu bir nevi tecrid... Doğru bir uygulama değil. Adalet Bakanlığı bir an önce çözüm bulmalı" ifadesini kullandı.

Yarkadaş, CHP Milletvekili Berberoğlu'nun şu mesajı verdiğini de kaydetti:

"Ben tam 33 yıl gazetecilik yaptım. Gazetecilik yaptığım süre içinde de her zaman hukuka, meslek ilkelerine, adalet anlayışına bağlı kaldım. Bundan sonra da bu ilkelere bağlı kalacağım. Türkiye’de bir an önce adaletin tesis edilmesi gerekiyor.

Ben herhangi bir suç işlemedim; herhangi bir suç işlemediğim için cezaevine atılmam meşru ve haklı değildir. Bu tutuklama, hukuk dışıdır. Buna bir an önce son verin."

MEKTUP ADRESİ

Öte yandan, CHP'li Yarkadaş, tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'nun mektup adresini de paylaştı. Buna göre Berberoğlu'na mektup yollamak isteyenler şu adresi kullanabilir:

Kadri Enis Berberoğlu

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ

Maltepe 2 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi B9-Üst

Maltepe - İstanbul

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr