165 kilo olan Melek Yiğit, 23 Şubat 2011'de Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde obezite ameliyatı oldu. Ameliyatın üçüncü gününde Yiğit'in beyninde hasar oluştu. Ayağa kalkamadan taburcu edilen Yiğit, bir apartman dairesinde annesiyle yaşamaya devam ediyor.

Ameliyat sonrasında yüzde 99 engelli raporu verilen ve yatağa mahkum olan Yiğit, herkes gibi ayağa kalkıp yürümek istediğini söyledi. Ameliyattan sonra felç kaldığını gözyaşları içinde anlatan Yiğit, tedavisi için kendisine yardımcı olunmasını istedi.

Melek Yiğit'in annesi Senem Yıldız, "Mide küçültme ameliyatının üçüncü günü verilmesi gereken bir ilaç varmış. O ilaç verilmediği için vücudu yöneten beyin damarlarının öldüğü söyleniyor. Kızım bitkisel hayattaydı. İki yıllık uğraştan sonra bitkisel hayattan çıkarmayı başardık" diye konuştu.

Kızının ameliyat sonrasındaki tedavileri için evini ve arsalarını sattığını belirten anne Senem Yıldız, yaşadığı maddi sıkıntı nedeniyle İstanbul'daki özel bir hastanede yapılabilen tedaviye götüremediğini söyledi. Kızının her gün "Yürümek istiyorum" diyerek ağladığını anlatan anne Yıldız, "Kızımın kilolarından başka sorunu yoktu. Şimdi ise heyet raporuyla yüzde 99 engelli. Sağlık Bakanı'na çağrıda bulunuyorum. Yalvarıyorum kızıma yardım etsin. İstanbul'a götürecek gücüm bile yok" dedi.

Ameliyatı yapan doktorlar hakkında açılan dava ise Antalya 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr