Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri yapılan şikayet üzerine başlattığı soruşturmada, M. K.'nin, sosyal paylaşım sitesinden arkadaşlık kurup, görme ve konuşma engelli 31 yaşındaki İ.T.'ye tecavüz ettiğini, bedensel engelli 34 yaşındaki Ö.K.'ye cinsel tacizde bulunduktan sonra telefon konuşmalarını kayıt altına aldığı ortaya çıktı. Polis ayrıca, M. K.'nın, İ.T. ve Ö.K.'den çektiği fotoğrafları ve yaptıkları telefon görüşmelerini 500'er lira vermemeleri halinde sosyal medyadaki hesabında yayınlayacağını söylediğini de tespit etti.

Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, seri numaralarını aldığı paraları İ.T.'ye vererek, M. K. ile merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Emek Mahallesi'nde buluşmasını sağladı. İ.T. ile buluşan Mesut K., paraları aldığı sırada polis tarafından gözaltına alındı.

TACİZ VE İSTİSMARDAN 16 KAYDI VARMIŞ

Yapılan sorgulamasında cinsel taciz ve istismar suçundan 16 ayrı kaydı bulunan ve tecavüz ettiği kız ile evlendirildiği iddia edilen M. K., sorgulamasının ardından tecavüz, şantaj ve yağma suçlarından adliyeye çıkartıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr