Olay, dün akşam saat 21.30 sıralarında Seyhan ilçesi, Mithatpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Alparslan Türkeş Bulvarı'nda yaya olarak evine giden işitme ve konuşma engelli Aysun T.'nin (39) yanına yaklaşan bir şüpheli, cinsel saldırıda bulunup daha sonra da çantasını almaya çalıştı. Ancak genç kadın, direnince saldırgan olay yerinden kaçtı. Aysun T. ise korkudan şoka girdi.

Aysun T.'nin yardımına koşan çevredeki vatandaşlar olayı polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Şoka giren kadın ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Polis, çevredeki yurttaşlardan alınan eşkal doğrultusunda saldırganın yakalanması için harekete geçti. Bölgede aramalarını sürdüren yunus ekipleri şüphelinin toplu taşıma araçlarına da binip kaçabileceğini düşünerek Alparslan Türkeş Bulvarı'nda çalışma yaptı. Araçlardan birinde eşkale uygun şüpheli yakalanarak polis merkezine götürüldü.

ŞOKU ATLATTI SALDIRGANI TEŞHİS ETTİ

hastaneye götürüleN Aysun T., yapılan müdahalenin ardından şoku atlattı. Polis akşam valilikte görevli işitme engelli öğretmenini polis merkezine getirdi. Engelli kadın da tedavisinin ardından polis merkezine getirildi. Aysun T., işitme engelli hocasına işaret dili ile olayı anlattı.

Kadın, zanlının kendisini önce taciz edip, cinsel saldırıda bulunduğunu, daha sonra da çantasını almaya çalıştığını söyledi. Aysun T.'nin ifadesi alındıktan sonra bir toplu taşıma aracında yakalanan İsmail Hakkı Y. (28), polis merkezine getirilip kadına gösterildi. Kadın da kendisine saldıran kişinin yakalanan zanlı olduğunu söyledi. Bunun üzerine şahıs hakkında "cinsel saldırı ve gasp girişiminden" işlem yapıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr