Gazeteci, Yazar ve Eleştirmen Hayati Asılyazıcı’nın ‘Seçici Kurul Başkanlığı’nı sürdürdüğü, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan, Turgay Oğuz ve Emine Şahinkaya’dan oluşan ‘İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu’ tarafından, 2016-2017 tiyatro döneminde sahnelenen ve Türk yazarları tarafından yazılan oyunlar arasında yapılan değerlendirme sonucunda ödül alanlar belirlendi.

Ödüller...

En İyi Oyun Yazarı Ödülü: Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un yazdığı, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği, Müjdat Gezen Tiyatrosu yapımı ‘Mucize’ adlı oyun ile İlker Başbuğ.

İsmet Küntay Onur Ödülü: ‘Tiyatro’ üzerine yapmış olduğu araştırma ve çalışmaları nedeniyle Türk oyun yazarı ve şair Turan Oflazoğlu.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Murat İpek’in yazdığı, Barış Dinçel’in yönettiği, Baba Sahne yapımı, ‘Aşk Ölsün’ adlı oyundaki başarılı oyunuyla Günay Karacaoğlu.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Yavuz Özkan’ın yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği Ruberu Tiyatro yapımı, ‘Herkesin Bildiği Sırlar’ adlı oyundaki başarılı oyunuyla Mert Tanık.

İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülü: Anton Çehov’un yazdığı, Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği, İBB Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Martı” adlı oyun.

Hayati Asılyazıcı Tiyatro Özel Ödülü: Bu yıl ilk kez verilecek olan bu ödül; gazeteci, yazar ve eleştirmen Hayati Asılyazıcı’nın, sanata hizmetle geçen, sanata adanmış, ülke içinde ve dışında sayısız ödülle özetlenmiş, altmış beş yılı aşan sanat yaşamının onuruna konuldu. Bu yıl bu anlamlı ödül; özverinin, azmin canlı örneğini oluşturan ‘Baba Sahne’ye verildi.

Nadide Küntay Emek Ödülü: Gürcü akademisyen ve yönetmen Zurab Sikharulidze. En İyi Yapım Ödülü: Ferhan Şensoy’un yazdığı ve yönettiği, Ortaoyuncular Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Nereye de Gidiyor Lan Bu Gemi?’ adlı yapım.

En İyi Yönetmen Ödülü: Özen Yula’nın yazdığı, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı, ‘Gayri Resmi Hürrem’ adlı oyundaki yönetimiyle Özen Yula.

İsmet Küntay Seçici Kurul Özel Ödülü: Nazım Hikmet’in yazdığı, Emrah Eren’in yönettiği, Tiyatro Adam tarafından sahnelenen ‘İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?’.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr