Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), operasyon bölgeleri başta olmak üzere Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde zırhlı güvenlik kulübelerinin yapımına karar verdi.

Öncelikle Diyarbakır Sur’da birçok noktaya bu kulübelerden kuruldu. Zırhlı güvenlik kulübelerinin yapımını üstlenen şirketlerden biri de Ankara’da kurulu bulunan BEST Grup isimli firma oldu.

Firma sahibinin ise 7 Türkiye İşçi Partili (TİP) gencin öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı nedeniyle hüküm giyen Ercümet Gedikli olduğu ortaya çıktı.



10 sene tutuklu kaldıktan sonra, 1991 yılında serbest bırakılan Gedikli'nin şirketi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "ihalesiz ve acil" olarak zırhlı güvenlik kulübeleri yaptırdığı 4 şirketten biri... Gedikli'nin şirketi bugüne kadar tanesi 50 bin liraya 700 kulübeyi EGM'ye teslim etmiş.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, kendisine telefonla ulaşılan Gedikli "Bunlar hassas konular, büyük gizlilik içinde yürütülen projeler. EGM talep ediyor, biz de yapıp teslim ediyoruz. Bugüne kadar 700’e yakın teslim ettik. Çok fazla özellikleri olan, güvenlik açısından donanımlı bu kulübelerle ilgili basına haberlerin yansıması, haber yapılmasını da güvenlik açısından tasvip etmiyoruz" dedi.

BAHÇELİEVLER KATLİAMI

8 Ekim 1978 günü, aralarında Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı'nın da bulunduğu faşistler, ODTÜ Elektrik bölümü öğrencisi Serdar Alten, Ankara Devlet Mimarlık Akademisi öğrencisi Hürcan Gürses, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Efraim Ezgin, Hacettepe Üniversitesi İstatistik bölümü öğrencisi Latif Can ve Osman Nuri Uzunlar ve daha sonra eve gelen iki devrimci Faruk Erzan ve Salih Gevence'yi vahşice katletti. Kurbanların biri havluyla boğularak, dördü kafa hizasından kurşuna dizilerek, diğer ikisi de Eskişehir yolunda katledildi.

KATİLLERİ AKP SERBEST BIRAKTI

TİP üyesi devrimci gençlerin katilleri ve arkasındankiler aradan geçen yıllar boyunca korundu. Abdullah Çatlı Susurluk'ta ölürken Haluk Kırcı AKP tarafından serbest bırakıldı.

Katliamda yer alan İbrahim Çiftçi, MHP Genel Başkanlığı'na aday olurken diğer iki isim ise AKP'nin 3. Yargı Paketi ile serbest bırakıldı.

7 KEZ İDAMDAN TAHLİYEYE

7 TİP'li öğrenciyi katleden ve 7 kez idama mahkûm edilen Kırcı'nın cezası AB uyum paketi sürecinde müebbete çevrildi. 70 yıl hapse mahkûm olan ve Yargıtay'ın yanlış hesabı yüzünden erken tahliye edilen Kırcı çete suçundan aldığı cezayı tamamlayarak tahliye oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr