Galatasaray'ı eski İsveçli golcüsü Johan Elmander, Sarı - Kırmızlı takımın Göteborg kampını ziyaret etti ve GS TV'nin sorularını yanıtladı. 

İsveç Ligi takımlarından Brondby'deki 2 sezonun ardından Göteborg'la anlaşan Johan Elmander, Galatasaraydaki arkadaşlarından birkaç senedir uzak olduğunu ancak onları görünce çok mutlu olduğunu söyledi. Araya mesafe ve zaman girmemiş gibi ilişkilerinin sıcaklığının devam ettiğini kaydeden İsveçli golcü, "Galatasaray'ı gerek televizyondan gerek Türkiye'deki arkadaşları aracılığıyla takip etmeye devam ediyorum" dedi.

4 yıldızı ilk takan takım olmanın önemini vurgulayan Elmander, "Galatasaray'ın bunu başardığını görmek benin için gurur ve mutluluk verici. Bu; takım, taraftar ve camia için çok önemliydi." diye konuştu.

Galatasaray taraftarının kendisine taktığı "Ulu Johan" hitabının kendisini mutlu ettiğini kaydeden Elmander, "Takıma ve taraftara hep iyi şekilde hizmet vermek için mücadele ettim. Demek ki bu görevimi iyi şekilde yerine getirdim ki bana bu unvanı verdiler. Benim futbol felsefem; her maç iyi olamazsınız ama en azından sahaya çıkıp kanınızın son damlasına kadar mücadele edebilirsiniz. Bunu forma, taraftar ve kulübe saygı duyduğunuz için yapmak zorundasınız. Taraftarı mutlu etmeniz gerekiyor. Çünkü maaşınızı taraftar ödüyor." ifadelerini kullandı.

“Aramıza Zaman Ve Mesafe Girmedi” https://t.co/2GycB7WAni pic.twitter.com/oiNtOUSPE7

— Galatasaray SK (@GalatasaraySK) 30 Temmuz 2016

"KADIKÖY'DE KUPA KALDIRDIĞIMIZ ANLAR..."

Elmander, Galatasaray'da unutmadığı anlar için de "Fenerbahçe'nin sahasında kupa kaldırdığımız anları ve Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'ye attığım golü halen unutamıyorum. 2011-2012 sezonu şampiyonluğu ve Florya'daki kutlamalar bir rüya gibiydi. Küçük çocuklar bile sevinçten ağlıyordu. O an başka bir dünyadaydım, gerçek değil gibiydi. O anları hiç unutmayacağım." dedi.

Muslera, Selçuk İnan ve Wesley Snejder'i de öven Elmander, "Muslera'nın çok iyi bir insan ve çok iyi bir arkadaş. Uzun zamandır da performans anlamında çizgisini koruyan bir kaleci. Selçuk İnan'ın ise oyun görüşü inanılmaz. Saha içinde kimsenin göremediklerini görebiliyor. Topla dans ediyor sanki. Sneijder Avrupa'nın en iyi orta sahalarından. Uzun yıllardır da bu böyle. Şut atma özelliği ise sanki bir silah gibi." açıklamalarıyla eski takım arkadaşları için övgü dolu sözler kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr