Yukarıda görülen 2016 yılının genel satış grafiğinde net şekilde elektrikli araçlar konusunda öncü kabul edilen Tesla’nın Avrupa pazarında yeterince aktif olamadığını görüyoruz. Özellikle Japonların (Mitsubishi ve Nissan) elektrikli araçlar konusunda başı çektiklerini söyleyebiliriz.

Japonlar başı çeksede ilk 3 arasında çok küçük satış farkları buradaki rekabet düzeyini de net şekilde ortaya koyuyor. 1. olan Mitsubishi en çok satan ve kendisine birinciliği getiren Outlander PHEV modelinden 2016 yılında şu ana kadar 9.472 adet satmışken; Renault, Zeo ile 9. 454; 3. olan Nissan ise Leaf modeli ile 9.344 adetlik araç satışına ulaşmış durumda. 1. ile 3. arasındaki sadece 128 araçlık satış farkını göz önüne getirirsek bu pazarın ne kadar rekabetçi olduğunu net şekilde söyleyebiliriz.


Satışlar arasındaki düşük ve ilk sıralar oldukça rekabetçi olmasına rağmen araçların türleri birbirinden oldukça farklı. Zira Mitsubishi Outlander PHEV SUV formatında bir arazi aracı iken Renault Zeo daha şehirli bir aile arabası.
Tesla ise namını satışa yansıtamadığı için 2016 genelinde 5360 adetlik bir satışla 4.  ; Mayıs ayında ise 570 aaraçlık satışı ile 9. sırada bulunuyor.
Avrupa’daki genel elektrikli araç satışını incelediğimizde ise 2016 yılında artan bir ivme ile 80673 elektrikli araç satışı gerçekleştiğini görüyoruz. Mayıs ayında ise 14597 araç satılmış. Yeterli olmasada önemli bir satış başarısına ulaşan elektrikli araçlar umarız ülkemizde de aktif olarak satılmaya ve kullanılmaya başlanır.

Galaxy Note 7’nin Tüm Tasarım Detayları Sızdırıldı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr