Kızıltepe İlçesi Berçem Mahallesi'nde aşırı yüklenmeden dolayı mahalleye elektrik enerji sağlayan trafodaki sigorta sık sık atması üzerine, adı öğrenilemeyen bir kişi, şalteri kaldırmak isterken elektrik çarpması sonucu hastanelik oldu. Elektrik çarpması sonucu fenalaşan kişi hastaneye kaldırılırken, arızayı gidermek için gelen DEDAŞ ekiplerine, mahalleli tepki gösterdi.

Trafonun kilitli olmadığı ve sık sık sigorta attığını belirten grup, hastanelik olan kişinin de şalteri kaldırmaya çalışırken elektrik çarptığını söyledi. Hastaneye kaldırılan kişinin durumunun iyi olduğu ve bu sabah taburcu olduğu öğrenildi.

MİDYAT'TA OLAYLAR

Midyat İlçesi'nde de Acırlı, Şenköy ve Çavuşlu mahallelerinde dün akşam sık sık elektriklerin kesilmesi üzerine 3 köyde yaşayan yaklaşık 100 kişi, Yunus Emre Mahallesi'ndeki DEDAŞ Arıza Bakım Onarım Şefliği geldi. Buradaki görevlilerle tartışan öfkeli grup, trafo merkezini taşlayarak pencere camlarını kırdı. Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle sakinleştirilen gruptaki kişiler, evlerine döndü.

Bugün sabah saatlerinden itibaren de her 3 köyün muhtarı ve yaklaşık 100 kişiden oluşan bir grup, Bahçelievler Mahallesi'ndeki DEDAŞ tahsilat ve işletme şefiliğine geldi. Buradaki yetkililerle tartışan grubun taşkınlık yapması üzerine olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, öfkeli grupla konuşlarla konuşarak onları sakinleştirmeye çalıştı. Acırlı Mahalle Muhtarı Arafat Akdoğan, Şenköy Mahalle Muhtarı Bedri Arı ve Çavuşlu Mahalle Muhtarı Mehmet Alioğlu, buradan da Hükümet Konağı'na gelerek, Kaymakam Hüseyin Tekin ile görüşmek için beklemeye başladı.

Mardin, Şırnak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve Siirt'e elektrik enerjisi sağlayan Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ), yazılı olarak yaptığı açıklamada, aşırı yüklenmeye kızan grupların sokağa çıkarak ekiplerine ve trafo merkezlerine saldırdığını duyurdu. Açıklamada, Midyat ve Kızıltepe ile birlikte Şanlıurfa'nın Haliliye ve Siverek İlçeleri'nde de benzer olayların yaşandığı kaydedildi.

 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr