Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı saat 09.20'de yapıldı. Teröristler bomba yüklü aracı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu. Silah seslerinin duyulduğu bölgeye yaralılar için çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alındı. Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre 3 polis hayatını kaybetti, 14'ü ağır 146 kişi yaralandı.

YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.


EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEN DEHŞET GÖRÜNTÜLERİ - VİDEO 

YARALILAR İÇİN KAN ANONSU YAPILDI 

Hastanelere kaldırılan yaralılar için camiler de dahil olmak üzere kan anonsları yapıldı. Patlama sonrası, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne 25'i aşkın yaralının getirildiği bildirildi. Elazığ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılarla beraber, saldırıda 100'den fazla kişinin yaralandığı öğrenildi.

GÖRGÜ TANIĞI: YANLIŞ BİLGİ VERİYORLAR ÖLÜ ÇOK 

CNN Türk yayınına bağlanan Mustafa Çelik isimli görgü tanığı, Elazığ'da 4 gündür bombalı araç istihbaratı olduğunu ve arandığını söyledi. Çelik, saldırıda çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek "Yanlış bilgi veriyorlar ölü çok" dedi. 

ELAZIĞ MUHABİRİ: ORTALIK SAVAŞ ALANI GİBİ

Büyük bir patlama sesi duyuldu. Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan anonslarda çok sayıda sağlık görevlisi istendi, bütün ambulanslar Emniyet Müdürlüğü'ne yönlendirildi. Çok sayıda yaralı ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor. Bina harap olmuş durumda, ortalık savaş alanı gibi. Bütün araçlar tahrip olmuş vaziyette.

YEREL GAZETECİ: HERKES YERE YUVARLANDI

Görgü şahidi yerel gazeteci Erol Kara, "Çocuğumu kursa bıraktım iki yüz metre mesafedeyken Emniyet Müdürlüğü’ne patlama oldu. Çok büyük patlamaydı herkes yere yuvarlandı. Şu an emniyetin yanındayım binada çok büyük hasar var. Yaralı çok fazla, ambulanslar taşıyorlar. Yaşamını yitirenlerin de olduğunu sanıyorum" diye konuştu.

OLAY YERİNDEN İLK KARELER 

MUHABİRİ: DEPREM OLMUŞ GİBİ

muhabiri Şah İsmail Gezici, CNN Türk canlı yayınında "Patlama sesi şehrin birçok noktasından duyuldu. Siyah dumanların yükseldiğini gördük. Çok sayıda yaralı var. Bina harap olmuş durumda, deprem olmuş gibi. Ortalık savaş alanı gibi" dedi. 

“ÖNCEKİ PATLAMALARA BENZEMİYOR”

Elazığ’da bulunan gazeteci Rıdvan Kaya ise NTV yayınına bağlanarak şunları söyledi:

“İlk önce gidenlerden birisiyim. Emniyet’le bizim aramızda yaklaşık 1 km var. O hali görünce dizlerimizin bağı kırıldı. Emniye Müdürlüğü’nün bir bölümü kullanılamaz haldeydi, sokakta olan araçların tamamı paramparça, bir kısmı yanıyordu. Çok değişik ve korkunç bir patlamaydı. Evlerde deprem etkisi yaptı. Aşağı yukarı 2 km’den itibaren dükkanların camları kırılmış durumda. Önceki patlamalara hiç benzemiyor.”

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI: BOMBALI ARAÇ 

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol, HABERTÜRK TV'ye yaptığı açıklamada, "Ölü ve yaralı konusunda bir bilgi yok. Bombalı aracın patlamasıyla emniyet müdürlüğü önünde bekleyen araçlar yanmış. Bombanın şiddetiyle belediyeye atıldı zannettik, arada 5 kilometre mesafe var. Patlama emniyet müdürlüğünün bahçesinde meydana geldi" dedi.  

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA 

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık saldırıyla ilgili şunları söyledi: ''PKK'nın ne kadar kanlı bir örgüt olduğunu gerektiğinde kendi adına mücadele ettiğini iddia ettiği sözde insanları bile öldürürken gözünü kırpmadığını 23 Temmuz'dan sonraki süreçte birkez daha gördük. PKK, bölge halkının dertleriyle değil, küresel güçlerin istekleriyle hareket ediyor. En azından TSK'nın içerisine sızmış hainleri kendi içerisinden çok büyük oranda temizlemiştir ve PKK'nın içeriden destek alma ihtimali ortadan kalkmıştır. Bundan sonrasını PKK düşünsün, PKK'nın yöneticileri düşünsün.


YARALILAR AMBULANSLA HASTANEYE TAŞINDI - VİDEO 





PATLAMA SONRASI YAŞANANLAR KAMERADA - VİDEO 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr