Suriye’de Fırat Kalkanı operasyonuna katılan iki Türk askerinin dün IŞİD tarafından kaçırıldığı iddia edildi. TSK ise iki askeri “kayıp” olarak duyurdu.

TSK tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada, “Saat 15.30 sularında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

IŞİD sitesinin iddiası

IŞİD ile bağlantılı AMAQ sitesi ise ‘iki Türk askerini sağ ele geçirdiğini’ açıkladı. İddialara göre; El Bab’a saldıran IŞİD militanları, iki Türk askerini silahlarıyla ele geçirdi daha sonra Rakka’ya götürdü. İddialar arasında kaçırılan iki askerin IŞİD tarafından kötü muamele gördüğü ve dövüldükten sonra kaçırıldığı da yer aldı. IŞİD, 30 Eylül 2015’te de Kilis sınırında Türk askeri Serter Taş’ı kaçırmıştı. Taş halen Suriye’nin Rakka kentinde IŞİD tarafından cezaevinde tutuluyor.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Baratah, Dana ve Zarzur bölgesinde IŞİD’e ait 4 sığınak ve silah yüklü 2 aracın jetlerle vurulduğu, 11 IŞİD militanının öldürüldüğü belirtildi.

Suriye ordusu El Bab yakınında

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin destek verdiği Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) El Bab’a yönelik operasyonu sürerken, Suriye ordusunun El Bab’a 3 kilometre yaklaştığı belirtildi. Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre El Bab’ı IŞİD’den almak için 10 bin askerin katılımıyla operasyon düzenleyen Suriye ordusu, kentin batısındaki köylerin çoğunu IŞİD’den alırken, Rusya ve Suriye savaş uçaklarının desteğiyle El Bab’a 3 kilometre yaklaştı. 23 Kasım’da hava saldırısında 3 askerin şehit olduğu, 10 askerin yaralandığı Azrak köyünün de Suriye ordusu tarafından IŞİD’den alındığı belirtildi. TSK, 3 askerin şehit olduğu saldırıyı Suriye rejiminin yaptığını belirtmişti.

Suriye uçaklarının bölgedeki ÖSO mevzilerini bombalaması ve Suriye ordusunun da kente yaklaşmakta olduğu haberleri üzerine ÖSO’nun ilerleyişinin durduğu iddia edildi. Sputnik’in bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre Bab’ın alınması için Afrin ve Minbiç’ten yola çıkan Demokratik Suriye Güçleri’nin de bu kenti alarak Afrin ile Kobani kantonunu birleştirmek istediği ifade edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr