İçeride PKK, Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı yoğun operasyon yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) El Bab bölgesine takviye planı yaptığı öğrenildi. Bu kapsamda bombalı araç saldırısına hedef olan ve El Bab’daki son çatışmalara aktif olarak katılıp şehit veren Kayseri 1. Komando Tugayı’ndan bir taburun daha bölgeye gitmek için hazırlıklara başladığı dile getirildi.

Sosyal medya ve bazı gazetelerde yer alan Özel Kuveetler’e yönelik “toplu istifa” iddialarına ise El Bab’daki askerlerden sert tepki geldi. El Bab’da IŞİD’in sert direnişine sahne olan ve aynı zamanda örgütün karargah olarak kullandığı hastanenin bulunduğu Şeyh Akil Tepesi’ndeki gelişmeler birliklerin takviyesini gündeme getirdi. Bu kapsamda terör örgütünün saldırısı sonucu 14 askerin yaşamını kaybettiği ve üç hafta önce Çukurca’dan dönen Kayseri Komando Tugayı’na hazırlık için emir verildi. Buna göre bir komando taburunun daha her an El Bab’a intikal için hazırlıkları tamamlandı. İhtiyaç duyulması halinde bu taburun anında bölgeye intikal edecek şekilde tutulduğu öğrenildi.

El Bab’da yaşanan çatışmalara ilişkin Cumhuriyet’e bilgi veren bölgedeki askeri kaynaklar, Şeyh Akil Tepesi’ndeki çatışmada Kayseri Komando Tugayı’nın bölgede bulunan 4. Komando Taburu’nun çatışmalara katıldığını iletti. Buna göre şehit Binbaşı Bülent Albayrak komutasındaki özel kuvvet timi gece yarısından sonra bölgeye sızdı ve kontrol sağladı. Sabahın ilk saatlerinde IŞİD’in ağır bir şekilde karşı saldırıya geçmesi üzerine Kayseri Komando’nun unsurları bölgeyi yeniden kontrol altına aldı. Bu sırada 9 şehit verildi..

‘İstifa yok’

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görevli bazı özel kuvvet personelinin toplu istifa edeceği yönündeki haberlere de bölgedeki askerler tepki gösterdi. Kaynaklar iddianın, özel kuvvetlerin varlık felsefesiyle çeliştiğini anlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr