Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab çevresinde mevzilenen Türk birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları takviye edildi. Çobanbey üzerinden sevkıyatı yapılan birlikler arasında çok sayıda tank, askeri iş makineleri, istihkâm araçlarının yanı sıra komando unsurları dikkat çekti. Komando birliğinin El Bab’da yaşanabilecek sokak çatışması için gönderildiği, bu konuda deneyimli oldukları da öğrenildi

Türkiye, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab çevresinde bulunan birliklerini takviye etti. Kilis Elbeyli’de sınır bölgesinde bekletilen çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, zırhlı mayın temizleme aracı, mayına dayanıklı Kirpi araçları önceki gece saatlerinde Çobanbey üzerinden güneye hareketlendi. El Bab çevresine konuşlanması planlanan tank ve zırhlı araçların bu ilçeye yönelik yapılacak harekâta destek vermek amacıyla gönderildiği değerlendiriliyor.

El Bab operasyonu öncesinde ÖSO unsurları için bir parti kamyonet de geçtiğimiz hafta yine Çobanbey bölgesinden Suriye’ye gönderilmişti.

El Bab çevresindeki Türk Silahlı Kuvvetleri birimlerine takviye olarak muvazzaf personelden oluşan askerler de gönderildi. Profesyonel askerlerden oluşan komandoların El Bab’a yönelik harekâta destek verecekleri, özellikle sokak çatışmalarının yaşanması durumunda bu konudaki uzmanlıkları nedeniyle tercih edildikleri öğrenildi.

Hem ÖSO hem de TSK unsurlarının takviye edilmesi, El Bab’a yönelik harekât hazırlıklarının sona yaklaşdığı yorumları yapılmasına neden oldu. TSK ve ÖSO unsurları, geçtiğimiz hafta YPG’nin Mınbiç ve batıdan El Bab’a ilerleme güzergahlarını kapatmıştı. Son günlerde Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar da IŞİD’in El Bab’daki hedeflerini sürekli bombalıyor. Son olarak önceki gece saatlerinde Türk savaş uçakları ilçede IŞİD’e ait, barınma merkezi, toplanma alanı, karargâhın yanı sıra bir tank hedefine atış yaparak hedefleri vurdu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr