Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "booking.com" ile "uber.com" internet sitelerine ilişkin açıklama yaparak, "Ne istiyorsun kardeşim, gel buraya. Türkiye'de kayıt altına girmek, büro açmak, faaliyet yapmak için ne istiyorsun? İstedikleri her desteği verebiliriz. Vergiyse derdi vergiyi sıfırlayabiliriz" dedi.

Adı çocuk tecavüzleriyle gündeme gelen Ensar Vakfı'nın toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci, Mahkeme kararıyla faaliyetleri durdurulan "booking.com"a ilişkin bir soru üzerine Zeybekci, "Mahkemenin booking.com hakkında verdiği karar doğru. Olması gereken bunları Türkiye'ye getirmek olmalı. Ne yapmalı, ne etmeli bunları Türkiye'ye getirmeli. Turizmde dünyada 6. en büyük, Avrupa'nın 4. büyük destinasyonuyuz. Hedefimiz dünyada ilk 3, Avrupa'da birinci olmak. Böyle olunca çağın enstrümanlarını kullanmamız gerekiyor" dedi.

"booking.com" ile "uber.com" internet sitelerine ilişkin "Gerekiyorsa Ekonomi Bakanı olarak ben temas edeceğim. 'Ne istiyorsun kardeşim, gel buraya. Türkiye'de kayıt altına girmek, büro açmak, faaliyet yapmak için ne istiyorsun?' Bizde şu anda dünyanın en iddalı yatırım teşvik sistemi var. Proje bazlı yatırım teşvik sistemi. İstedikleri her desteği verebiliriz. Vergiyse derdi vergiyi sıfırlayabiliriz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr