Türkiye'nin gündemi dün akşam Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamayla bir anda değişti. İçişleri Bakanı Efkan Ala görevi bıraktı, yerine Süleyman Soylu getirildi. Bu değişimin ardından bugün, İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni vardı.

Görevi bırakmasının ardından ilk kez konuşan Efkan Ala, istifasına ilişkin bir açıklama yapmadı. "Sayın bakanım yeni göreviniz hayırlı olsun. Ülkemizin menfaati için, sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum" diyen Efkan Ala, gazetecilerden soru da almadı.

Efkan Ala'nın görevi bırakmasıyla ilgili olarak söylediği ilk sözleri şöyle:

- Sayın bakanlarım, saygı değer milletvekillerimiz, Türkiye'nin Bursa'sından, Erzurum'undan, çeşitli yerlerinden Ankara'ya teşrif eden değerli kardeşlerim. Öncelikle bugünü bir defa bize bahşeden yüce Allah'a şükürler olsun.

- Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu görevi yerine getirirken bana her zaman destek olan, birlikte çalıştığımız arkadaşlarıma müteşekkirim.

- Süreç içerisinde, Türkiye'nin çeşitli yerlerine gittiğimizde heyecanlarıyla her zaman yanımızda hissettiğimiz parti teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bunların tamamının içinden çıktığı, aziz milletimize, ferasetiyle her karşılaştığımız zaman bizlere yol gösteren, sıkıntıya düştüğümüzde söylediği bir cümleyle içimizi ferahlatan, bu ülkenin en kıymetli dayanağı olan ve meydanları kendi iradesine sahip çıkmak için dolduran aziz milletimize müteşekkirim.

- Sayın bakanım yeni göreviniz hayırlı olsun. Ülkemizin menfaati için, sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Milletimiz her türlü iyiliğe layık bir millettir.

SÜLEYMAN SOYLU: ÇOK BÜYÜK BİR SINAV...

Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Efkan Ala'ya teşekkür ederek, "Etrafımızdaki coğrafya çok büyük bir sınavdan geçmektedir. 21. yüzyıl hikayemiz ve yolculuğumuz devam etmektedir. Kıymetli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin çizgisi bütün dünyaya yönelik bir çizgidir" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'nun açıklamaları şöyle:

- Burada bugün bulunan çok kıymetli arkadaşlarımız, hanımefendiler, beyefendiler, İçişleri Bakanlığı'nın çok kıymetli mensupları... 21. asıra Türkiye iyi başladı. Onyıllar sonra bugünler hatırlandığında, Türkiye'nin hikayesi sadece Anadolu topraklarına değil, bütün dünyaya örnek bir hikaye olacaktır.

- Etrafımızdaki coğrafya çok büyük bir sınavdan geçmektedir. 21. yüzyıl hikayemiz ve yolculuğumuz devam etmektedir. Kıymetli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin çizgisi bütün dünyaya yönelik bir cizgidir.

- 15 Temmuz, Türkiye'den umudu olan tüm milletler için milattır. Demokrasideki milletleşmenin, milletleşmenin ana unsurlarından bir tanesinin demokrasi olduğunu bu asil millet sadece bu topraklara değil, aslında bütün dünyaya göstermiştir. Bunun için her birimizin sorumluluğu 14 Temmuz'dan daha fazla.

- FETÖ terör örgütünden tek bir fert kalıncaya kadar, Türkiye bu beladan kurtulacaktır. Bundaki kararlılığımız net ve açıktır. Bu İçişleri Bakanlığı'nın kendine özgü bir tasarrufu değil, milletimizin emridir. Bizim görevimiz bu emri yerine getirmektir.

- Anadolu'nun güzel evladı Efkan Bey'den bu bayrağı telim almak bizim için de büyük sorumluluktur. Aziz milletimizin emanetinin bilinci ve sorumluluğu içerisinde ben de kıymetli bakanımıza, kararlı duruş ve engin bilgisini burada pekiştiren uygulamalarından dolayı teşekkür ettiğimizi belirtmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr