Askerlik sorgulama neden gereklidir?

Yaşı gelen her Türk genci askerlik işlemleri için Askerlik Şubesi’ne gitmek zorundadır. Böylece nerede, ne zaman, hangi bölükte olacağını öğrenir. Askerlik Şubesi’ne gitmeden de askerlik sorgulama işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirme imkanınız bulunmaktadır. Bunun için yapmanız gereken tek şey bir e-devlet şifresi almak ve bu e-devlet şifresi ile internet üzerinden giriş yapacağınız siteden askerlik yoklamanız gelip gelmediğini, geldi ise nerede yapacağınızı, bölüğünüze ne zaman teslim olacağınızı öğrenebilirsiniz.

!!Askerlik sorgulama için tıkla!!

Askerlik sorgulaması için neler yapabilirsiniz?

İnternet üzerinden yapacağınız askerlik sorgulaması için muhakkak e-devlet şifresine ihtiyaç duyacaksınız. Herhangi bir postaneden e-devlet şifresi alarak tüm askerlik işlemlerinizi bu şifre ile gerçekleştirebilirsiniz.

·        İlk olarak www.turkiye.gov.tr sitesine ya da www.askerliksorgulama.biz sitesine giriş yaparak “kimliğimi şimdi doğrula” bölümünü seçmeniz gerekir.

·        Karşınıza TC kimlik numarası ve e-devlet şifrenizi girmeniz gereken ekran gelecektir. Bu kutucuklara TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girin.

·        Kutucuklara girdiğiniz TC kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizden sonra “sisteme giriş yap” butonunu tıklayabilirsiniz.

Beş dakika içinde yapacağınız bu işlemlerden sonra askerlik ile ilgili tüm bilgileriniz karşınıza gelir ve istediğiniz bilgilerinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.