Şüphelilerin çalıntı aracın koltuklarını sökerek büyük bir depo yerleştirdikleri, elektrikli pompa ile otomobillerinden bile inmeden yakıtları kendi araçlarına aktardıkları ortaya çıktı. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KOVALAMACAYLA YAKALANDILAR

İstanbul’da son günlerde çok sayıda kamyon deposundan yakıt çalınması üzerine soruşturma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığın yoğun olarak gerçekleştiği bölgelerde pusu kurdu. Önceki gece bir kamyondan aynı yöntemle mazot çalmaya çalışan hırsızlar kendilerini fark eden polis ekiplerinden kaçmaya çalıştı. Filmleri aratmayan sahnelerin yaşandığı kovalamacanın ardından şüpheliler bir polis aracına çarpınca yakalandılar.

ÇALINTI ARACIN İÇİNE DÜZENEK KURMUŞLAR

Çalıntı otomobilin içinde yakalanan şüpheliler Mustafa İ. (20) ile Yakup Ç.'nin (33) daha önceden uyuşturucu kullanmak ve hırsızlık suçlarından polise geliş kayıtları olduğu belirlendi. Şüphelilerin aracın arka koltuklarını sökerek büyük bir depo yerleştirdikleri, daha sonra bu depoya emme yapan bir pompa bağladıkları tespit edildi. Şüphelilerin otomobilden inmeden depo kapaklarını kırıp hortumu içine soktukları daha sonra pompayı çalıştırarak mazotu kendi araçlarındaki depoya çektikleri öğrenildi. Şüphelilerin çaldıkları mazotu daha sonra TIR parklarında başka kamyon şoförlerine ucuza sattıkları belirlendi.

TUTUKLANDILAR

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr