İsviçre Alpleri’nin eteğindeki bir otelde seksenlerindeki iki eski dost yaşamlarının muhasebesini yapar. Emekli besteci ve orkestra şefi Fred Ballinger artık müziği bırakmıştır. Yönetmen dostu Mick Boyle, ‘Yaşamın Son Günü’ adlı vasiyet filminin çekim hazırlıkları içindedir.

İki eski dost aynı zamanda varoluşlarını da sorgularlar. Geçmişi acı dolu bir özlemle anarak duyarsızlıkla dolu bir çağda yaşadıklarını tartışırlar.

Herşey imaj, dış görüntü üstüne kuruludur, her şey anlıktır, gelip geçicidir, çabucak tüketilip bitirilir. Mick, Fred’e duygusuz, tutkusuz, yaratıcılık olmadan hiçbir şey üretilemiyeceğini söyleyip durur. Mick’e göre çağımız tümüyle bir duyarsızlık çağıdır.

Filmin içerdiği atmosferin, birikimin, estetiğin, parıltının arkasında içsel, derin varoluşçu bir güzellik bulunmaktadır. Paolo Sorrentino’da tıpkı ustaları Luchino Visconti, Federico Fellini gibi geçmişe büyük bir özlem duyar. Filmin Özel Bölümler’inde fragman, fotoğraf galerisi yer alıyor.

Youth (Gençlik) Yönetmen: Paolo Sorrentino Oyuncular: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda, Madalina Ghenea, Roly Serrano/ 2015, 119 dakika, BirFilm/ Format: Dvd.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr