Paris'ten havalandıktan sonra Kahire'ye birkaç yüz kilometre kala düşen Mısır Havayolları uçağıyla ilgili yeni senaryolar ortaya çıktı. Fransız M6 televizyonu, pilotun düşmeden önce birkaç dakika önce çaresizce Kahire'deki hava trafik kontrolörü ile konuştuğunu duyurdu.

Televizyona göre, pilot hattın diğer ucundaki kontrolöre Dumandan uçağın içinde göz gözü görmediğini söylüyor ve acil iniş yapmayı deneyeceğini aktarıyor. M6 haberini ismini açıklamayan Fransız havacılık yetkililerine dayandırıyor ancak henüz televizyonun aktardıkları Fransız uçak kazaları araştırma ajansı (BEA) tarafından doğrulanmış değil.

Amerikan CNN kanalının daha önce yayınladığı ses kayıtlarına göre, uçakta herhangi bir olağanüstü durum gözlenmiyordu. Hava trafik kontrolörüyle konuşan pilot, uçağın konumunu paylaşıyor ve kuleye teşekkür ediyordu.

Denizaltı kara kutuyu arıyor

Milliyet'in haberine göre, ekipler MS804 sefer sayılı uçağın kara kutusunu bulmak için çaba gösteriyor, Mısır ordusu Akdeniz'in ortasındaki aramalara bir denizaltıyla katılıyor. Denizaltı suyun 3 bin metre altında kara kutuları arayacak. Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi, "Kara kutuları kurtarmak için çalışıyoruz" dedi.

Ekipler şimdiye kadar uçağın enkazı ve bazı ceset parçalarını bulmuş durumda.

Ani manevra ve alçalma

Yunanistan, radar görüntülerine göre uçağın düşmeden sol tarafa doğru doksan derece ani bir şekilde döndüğünü, ardından 360 derece sağa dönüp kilometrelerce irtifa kaybettiğini duyurmuştu. Fransız yetkililer ise kazadan önce uçakta duman görüldüğünü açıklamıştı.

Geçtiğimiz Perşembe günü radardan kaybolan uçakta 56'sı yolcu 66 kişi bulunuyordu. Uçağın düştüğü gün içinde duyurulmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr