Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, yeni sezon öncesinde aldıkları kararlarla ilgili olarak bilgi verdi.

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları:

"CAS DAVASI 16 HAZİRAN'DA, UMARIM..."

Futbolda sizleri üzdük ama sonunda en azından telafi olarak Türkiye Kupası'nı ezeli rakibimizi yenerek aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Geçtiğimiz yıl futboldaki gelişmeleri her Divan Kurulu'nda konuştuk. UEFA'nın cezası camiayı etkilemiştir. UEFA cezasının ardından CAS'a başvurduk. CAS'ta 16 Haziran'da bir duruşma olacak. Galatasaray'ın mali yapısındaki iyileşmeyi göstererek cezanın tekrar gözden geçirilmesini isteyeceğiz. 16 Haziran'daki duruşmada bir şeylerin değişmesini umuyorum.

"BAZI OYUNCULARDAN KURTULMAK İSTEYECEĞİZ"

UEFA, bize bu cezayı verirken sporcu ödemeleri için 'Yıllık 65 milyon euroyu geçmemen lazım' dedi. Yeni planlama yaparken, 65 milyon euronun altına inme çalışması yaptık. Şu an 40 kişilik kadroya harcama 70 milyon euro. Bu sadece futbolculara ödenen maç başı ve sabit ödemeler. Kontratlı bazı oyunculardan kurtulmak isteyeceğiz. Bu bütçeyi daha aşağıya çekmek zorundayız. Aşağıya çektiğimizde sportif başarıdan geri kalmayacağız. Futbolda performansı daha yüksek bir kadro kurmak için kolları sıvadık. Kirada birçok oyuncu var. Sakat oyuncular var. Bunlardan kurtulmanın yolunu arayacağız.

"BASKETBOL BÜTÇESİ 51 MİLYON EURO"

Futboldan sonra en çok harcamayı basketbolda yapıyoruz. Basketbolda iyi bir sezon geçirdik. Türkiye'ye bugüne kadar gelmiş en büyük kupayı getirdik. Şimdi Euroleague'de yer alacağız. Basketbolda bayan ve erkeklerde geçen sene toplamda 41,5 milyon euro bütçemiz varmış. Bu 41,5 milyon euroyu 51 milyon euroya çıkartmayı planlıyoruz. Bayanlarda tasarruflu gideceğiz ama erkeklerde bütçeyi kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Geçen sene 6,5 milyon euro bütçe ile oynadık, bu yıl 8,5 milyon euro-9 milyon euroluk bütçe yapacağız. Sponsor çalışmamız var, bu artan bütçeyi sponsorlardan alacağız.

"VOLEYBOLDA BÜTÇE 15 MİLYON TL"

Voleybolda çok iyi bir altyapımız var. Geçen sene 17,5 milyon TL ile oynadık. Bu sene bütçeyi 15 milyon TL yapacağız. Altyapıdan gelen sporcular, voleybolda takımlarımıza büyük katkı yapacak.

"GEÇMİŞE YÖNELİK HESAPLAR İNCELENİYOR"

Geçmiş yönetimlerle ilgili araştırma yapılıyor. Bu araştırmanın gizliliği esastır. Hiçbir şekilde buradan geri adım atılması söz konusu değil. Ada ile ilgili açtığımızda davada çok kısa sürede sonuca ulaşacağımız ortaya çıkınca, kiracıdan saçma sapan bir uygulama geldi. Dün kendisien ağır bir ihtarname gönderildi. Kulübün üyelerinin haklarına bir saldırı var, bunu düzeltmesini ağır bir ihtarname ile belirttik.

SNEIJDER'E CEZA SİNYALİ!

Sneijder, röportajından sonra söylemlerinin çarpıtıldığını söyledi. Ne söyledi, ne kadar çarpıtıldı bu bilinmiyor. Galatasaray ile ilgili bir şey söyleniyorsa, 111 yıllık Galatasaray Kulübü gereğini yapacaktır. (Sporx)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr