UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali rövanş maçında Bayern Münih'in Atletico Madrid'i 2-1 mağlup etmesine rağmen deplasman gol kuralı nedeniyle elendiği maçındaki yönetimiyle Alman ekibinden tepki gören Cüneyt Çakır'ın notu belli oldu.
UEFA'nın Fransız gözlemcisi Bertrand Layec, Çakır'a 8.5 puan verdi.

Gözlemci Layec'in Cüneyt Çakır'a 'çok beğenilen performans' anlamına gelen 8.4 puan verdiği, ayrıca Atletico Madrid lehine verilen çok kritik pozisyondaki penaltı kararının doğru olmasından dolayı +1 puan bonus vererek 8.5 puana yükselttiği öğrenildi.

Fransız gözlemcinin, Bayern Münih cephesinin en çok itiraz ettiği pozisyonlar olan Grizmann'ın golü ve Fernando Torres'e verilen penaltıda doğru kararlar verdiğini Cüneyt Çakır'a bizzat ifade edip, kutladığı kaydedildi.

ZOR DURUMDAKİ UEFA'NIN KURTARICISI OLDU

Cüneyt Çakır'ın puanını yüksek tutan diğer faktörler ise şöyle sıralandı:

Bayern Münih-Atletico Madrid maçı sezonun en önemli karşılaşmalardan biriydi. Bir eleme maçıydı. Hakemin vereceği olası bir yanlış karar milyonlarca Euro'nun haksız biçimde el değiştirmesi anlamına geliyordu. Cüneyt Çakır ve yardımcıları, maçın kaderini belirleyen pozisyonlarda doğru karar verdi.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Alman, İngiliz ve İspanyol kulüpleri bulunduğu için UEFA Hakem Komitesi, iyi hakemlerin bulunduğu bu ülkelerden hakem ataması yapamadı. UEFA'nın gözde hakemlerinden İtalyan Nicola Rizzoli de Atletico Madrid-Barcelona eşleşmesinde yaptığı kritik hatalar nedeniyle mecburen kızağa alınmıştı. Macar Viktor Kasai'nin de form durumu böylesine kritik maçlar için yeterli değildi. UEFA'nın elinde en güçlü seçenek olarak; Borussia Dortmund-Liverpool ve Manchester City-Real Madrid maçlarında muhteşem performans gösteren Cüneyt Çakır kalıyordu, o da bu görevi başarıyla yerine getirdi.

ALMANLAR KIZMIŞTI

Hatırlanacağı üzere; Karşılaşmayı 2-1 kazanmasına rağmen, ilk maçı 1-0 kaybettiği için elenen Bayern Münih cephesinde maç sonrası Çakır'a büyük tepki vardı. Alman devinin efsane başkanı Karl-Heinz Rummenigge, "Hakem tarafından aldatıldığımızı düşünüyoruz" yorumunu yaptı ve bir UEFA yetkilisinin kendisine, "Aleyhinize verilen penaltı kararı utanç verici" dediğini iddia etti.

Rummenigge'nin bu sözlerine karşın UEFA'nın bu maçta görevlendirdiği Fransız gözlemci Bertrand Layec ve İskoç delege Campbell Ogilvie, Çakır'ı son derece başarılı buldu. Layec ve Ogilvie'nin, karşılaşmadan sonra Çakır ve yardımcılarının yanına giderek başarılı yönetimlerinden dolayı kutladığı belirtildi.(Hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr