Siyasi konularda getirdiği eleştirilerini karikatürleriyle ifade eden dünyaca ünlü karikatürist Carlos Latuff, Can Dündar'a yönelik bugün gerçekleştirilen silahlı saldırıyı çizdi.

Darbe girişimi suçundan beraat alan ancak gizli belgeleri yayınlama suçlamasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezası verilen Dündar, karar sonrası yaptığı açıklamada "Saldırganın kim olduğunu bilmiyorum ancak kimlerin hedef gösterdiğini biliyorum" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine şantaj ve tehditte bulunduğunu belirtmişti. Latuff'ın karikatürü Can Dündar'ın bu sözleri üzerine kurularak, Erdoğan'ın sözlerinin silahtan çıkan bir mermiye dönüştüğü ve Dündar'ın İspanyol matadorlar gibi kurşundan kurtulmayı başardığı görülüyor.


Can Dündar, karikatüristin kendini etiketlediği tweet'i retweetlemeyi ihmal etmedi.

DAVUTOĞLU KRİZİNİ DE UNUTMADI

Latuf, geçtiğimiz perşembe gününde Erdoğan ile Davutoğlu arasında yaşanan ve Davutoğlu'nun kogre kararını açıklamasıyla tamamlanan "krizi" çizmişti.

Latuff'un karikatürüne göre, Erdoğan bir asfalt silindirinin üzerinde, muhalefeti ve basını ezmiş şekilde kuklası yaptığı Davutoğlu'nun peşinde gözüküyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr