CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun Artvin'de geçişi sırasında çıkan çatışma yabancı ajanslara "son dakika" bilgisi olarak düştü.

Türkiye'deki terör olaylarına dikkat çeken Reuters, "Türkiye'nin ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, polis ve kimliği belirlenmeyen kişiler arasındaki bir çatışmanın ortasında kaldı, ama bir zarar görmedi" dedi. Haberinde İçişleri Bakanı'nın açıklamalarına da yer veren Reuters haber ajansı, 'Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun kuzeydoğuya giderken hedef alındığı ve üç askerin yaralı olduğu' bilgisine yer verdi. Haberde ayrıca 'hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada saldırının arkasındaki isim olarak PKK'ye işaret edildiği' bildirildi.

Fransız haber ajansı AFP, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun Artvin'de saldırıya uğradığını ve kendisinin hiçbir zarar görmediğini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun "Bir sorun yok, güvendeyiz, endişelenmeyin" ifadesine yer veren AFP, 'saldırıdan kimin sorumlu olduğunun belirsizliğini koruduğunu' belirtti. 'Saldırının hedefinin Kılıçdaroğlu olup olmadığının belli olmadığı' bilgisine de yer veren AFP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın vali tarafından olaydan haberdar edildiğini bildirdi.

İngiltere'nin The Financial Times gazetesi ise "Türk muhalefet liderine ateş açıldı, yaralanmadı" başlıklı haberinde, 'Türkiye'nin ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da olduğu konvoya ateş açıldı. Türk yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun güvende olduğu ifade edildi. Ana muhalefet liderinin konvoyu, Türkiye'nin kuzeydoğusunda Gürcistan sınırına yakın Artvin şehrinden geçtiği sırada silah seslerinin duyulması üzerine polis tarfından durduruldu' ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin The Daily Mail gazetesi, Reuters haber ajansına dayandırdığı 'Bakan açıkladı, Türk muhalife saldırının arkasında PKK var' başlıklı haberinde, 'Türkiye İçişleri Bakanı, ana muhalefet partisi liderinin konvoyunu hedef alan ve 3 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırı için PKK'yi suçladı' ifadelerini kullandı.

İsrail'in Haaretz gazetesi, 'Konvoyu çatışmanın ortasında kalan Türk muhalefet lideri yara almadı' başlıklı haberinde, 'Polis ve kimliği belirlenemeyen kişiler arasında çatışma çıktığında Kemal Kılıçdaroğlu ülkenin kuzeydoğusunu ziyaret ediyordu' bilgisine yer verdi.

Hindistan'ın The Times of India gazetesi, Fransız haber ajansı AFP'ye dayandırdığı haberinde, 'Türkiye'nin ana muhalefet partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, perşembe günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kuzeydoğusundaki Artvin şehrinde bulunduğu sırada konvoyuna saldırı düzenlendiğini, fakat kendisinin yaralanmadığını ifade etti' bilgisine yer verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr